Info

FOTO: Humanitarna akcija “BiH za Siriju” se nastavlja – MFS-EMMAUS poslao 13 tona zimske odjeće i obuće za narod Sirije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Humanitarna akcija “BiH za Siriju” se nastavlja – MFS-EMMAUS poslao 13 tona zimske odjeće i obuće za narod Sirije – MFS-EMMAUS je nastavio i u 2018 godini sa akcijama prikupljanja humanitarne pomoći za narod Sirije. Snagom susretljivih ljudi Bosne i Hercegovine koji su uložili maksimume, vrlo brzo je prikupljeno dosta odjeće i obuće preko humanitarnih kontejnera postavljenih u Tuzli, Živinicama, Gračanici, Srebreniku i Odžaku što je rezultiralo današnjim slanjem još jednog brodskog kontejnera pomoći (13 t) za narod Sirije.

MFS-EMMAUS je od 2014. godine u 53 šlepera (5 konvoja) dostavio 1280 tona pomoći koja se sastojala od prehrambenih i higijenskih namirnica koje su prikupljene na području muftijstva banjalučkog, tuzlanskog, zeničkog i sarajevskog.  Pored toga prošle godine poslata su i dva brodska kontejnera odjeće i obuće.

Pomoć će biti dostavljena do turske luke Mersin, odakle će je kao i do sada preuzeti sirijska humanitarna organizacija „Masrrat“ koja vrši podjelu garderobe stanovništvu unutar Sirije.

Ono što slijedi u narednom periodu je velika humanitarna akcija za narod Sirije koju ćemo uskoro organizovati u saradnji sa muftijstvima na području cijele BiH.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno