Košarka

FOTO: Gubile 25, stigle do -3, ipak izgubile – košarkašice BiH poražene od Slovenije, sutra igraju baraž za četvrtfinale

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkašice BiH poražene su danas u Strazburu u trećem posljednjem kolu grupne faze od selekcije Slovenije rezultatom 81:91 pa su tako ostale bez direktnog plasmana u četvrtfinale. Za mjesto među osam najboljih na Eurobasketu borit će se u sutrašnjem baražu.

Nakon ujednačenog početka meča, naše košarkašice predvođene raspoloženom Maricom Gajić zaigrale su znatno kvalitetnije i u jednom trenutku imale su sedam poena prednosti (18:11). Ipak, do kraja prve četvrtine Slovenke su vratile meč u egal.

U drugoj četvrtini potpuni potop naše selekcije. Slovenkama je ulazilo gotovo sve što su šutirali, a posebno se istakla Zala Friskovec koja je u prvom poluvremenu postigla 13 poena. Na odmor se na kraju otišlo sa čak 17 poena razlike za Sloveniju.

Pokušavala je naša selekcija u trećoj dionici u nekoliko navrata da se približi Slovenkama koje su ipak zadržale uvjerljivo vodstvo uoči posljednje četvrtine.

A onda je uslijedila drama. BiH se vratila u potpunosti pa smo svjedočili neviđenoj drami u samoj zvašrnici. Ipak, snage i vremena nije bilo za potpuni preokret pa je Slovenija ostvarila svoju drugu pobjedu na prvenstvu.

Slovenija je današnjom pobjedom preuzela od BiH prvo mjesto u grupi C zbog boljeg međusobnog omjera budući da obje ekipe imaju identičan broj bodova (5). Međutim, Belgija i Turska tek trebaju igrati svoj susret trećeg kola, a ukoliko Belgijanke, kako se i očekuje, upišu pobjedu onda će sve tri ekipe imati po pet bodova.

U tom slučaju kreira se mini-tabela ove tri selekcije gdje se prvo gleda međusobni rezultat. Budući da su sve tri selekcije ostvarile po jednu pobjedu, gleda se koš-razlika u međusobnim duelima, a tu je najbolja Belgija zbog uvjerljive pobjede nad Slovenijom (92:57). BiH će u tom slučaju biti druga, a Slovenija tek treća na tabeli.

Kao drugoplasirana selekcija grupe C, BiH će sutra igrati svoj meč kvalifikacija za četvrtfinale (baraž) protiv trećeplasiranog tima iz grupe D, a to će biti pobjednik današnjeg duela između Češke i Hrvatske.

Rezultat:

Bosna i Hercegovina – Slovenija 81:91 (25:23, 12:31, 21:20, 23:17)

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno