Ljudi

Foto: Grafit u pomen na Senida Kulačića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Grafit u  pomen na Senida Kulačića – Danas je u Zenici urađen još jedan grafit. U pomen na Senida Kulačića, koji je ubijen u Zenici 07.marta 2016.godine u ulici Fra Grge Martića, vrijedni momci danas su uradili grafit sa likom ovog bivšeg fudbalera Čelika.

Grafit se nalazi na bočnoj strani jedne od tzv. željezničkih zgrada u blizini stadiona Bilino polje. Lokacija ove zgrade je u blizini džamije Bosna, odnosno iza male Lamele i sjeverne strane stadiona Bilinog polja. Prije crtanja grafita uredili su i donji dio zida zgrade, kao i teren ispod zgrade.

Kako su Zenicablogu rekle stanari ove zgrade, vrijedni momci su grafit radili cijeli dan, a sredstva za izradu su prikupili međusobno, od dobrovoljnih priloga.

Rahmetli Kulačić je prošao sve omladinske selekcije NK Čelik. Igrao je u više klubova u Hrvatskoj i BiH, a posljednji klub za koji je nastupao bio je zenički Rudar. Bio je ponos svih Zeničana i navijača NK Čelik.

Tokom juniorskih dana osvojio juniorsko Prvenstvo BiH kao kapiten u dresu Čelika. Pored Čelika, nastupao je za zenički Rudar, Podgrmeč, Gošk iz Gabele, Slogu Uskoplje, Šibenik, Primorac, Novalju, a prije nekoliko godina bio je na pragu potpisa ugovora sa Dinamom iz Zagreba.

Svaka čast i sve čestitke ovim vrijednim momcima i od Tima Zenicabloga.

 

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno