Ljudi

Akcija pomoći Zeničaninu Vedadu Bašiću

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Akcija pomoći Zeničaninu Vedadu Bašiću – Humanitarno udruženje –HEDIJA– podružnica –Hedija-Zenica-Zavidovići – POKREĆE AKCIJU POMOĆI u prikupljanju novčanih donacija za operaciju dvadesetdvogodišnjem mladiću Vedadu Bašiću iz Zenice.

Vedad Bašić, rođen 1994 god. u Zenici . (22 godine)
Dana 2.08. 2015 god. je imao saobraćajnu nesreću ,poslije koje je ostao nepokretan. Vračajući se sa prijateljima (sudski dokazano da nisu bili u alkoholiziranom stanju) ,pred auto u kojem je bio Vedad sa svojim prijateljima je iza krivine izletio traktor ,tako da se auto u kojem se nalazio Vedad i njegovi prijatelji nekoliko puta prevrnulo u provaliju uz cestu ,i time je Vedad zadobio teže povrede kičme od kojih je ostao nepokretan . Vozač auta i ostali su prošli sa manjim ozljedama , a Vedad je ostao sa težim povredama sa kojima se bori evo već čitavu godinu dana .
Odmah, poslije nesreće Vedad je bio u komi 28 dana .
Ljekari nisu mogli ništa više da pomognu pošto je došlo da nagnječenja kičme . Nekoliko ljekara je predlagalo Vedadu operacije ali niti jedan nije garantovao nikakav pomak poslije operacije na bolje .,čak su postojale indicije da mu se stanje pogorša.Otac nije dozvolio da see operiše ,svo ovo vrijeme dok se tačno ne utvrdi dali postoji i najmanja šansa da bi operacija pomogla .Čitavu godinu dana Vedad leži nepokretan u krevetu ,i uz to dobija i tromb na plućima i još mnoge druge bolesti .
U porodici Vedada samo je otac zaposlen i samo on ima primanja koja nisu dovoljnja za daljnju njegu a kamoli za operaciju ,a pored Vedada imaju još dvije kčerkice koje školuju .
U skorije vrijeme su dobili adresu ljekara u Austriji u Beču ,kojima su se obratili i dobili su odgovor da za Vedada ima nade ,presađivanjem matičnih ćelija ,poslije kojih ima šansu 90 % i više da ponovo stane na svoje noge .
— ZA OPERACIJU JE POTREBNO 10 000 Eura —.
Danas sam lično upoznala Vedada .Iz fonda Hedije sam danas predala mu 100 KM . Vedad je jako fin i miran momak . Komšije su obezbjedili Vedadu krevet ,dekutabilni dušek i invalidska kolica .
Zbog nemogućnosti plaćanja operacije u Beču a koja košta 10 000 Eura (bez troškova karte i smještaja i troškova za majku koja bi išla u pratnji sa njim ) , operacije koja bi in sha Allah Vedadu itekako pomogla da opet stane na svoje noge , MOLIMO VAS SVE U IME ALLAHA ,DA SE ODAZEVETE U ŠTO VEĆEM BROJU ,DA SKUPA POMOGNEMO OVOJ MLADOSTI DA PRIKUPIMO SKUPA POTREBAN IZNOS DA BI VEDAD MOGAO OTIĆI U BEČ NA OPERACIJU .Molimo vas id a podijelite ovaj apel na svojim zidovima ,među svojim prijateljima ,u svojim grupama ,jer i to je jedan vid pomoći od velikog značaja.
U slikama imate i pismo od ljekara iz Beča ,gdje se navodi cijena i ostale informacije o odlasku in sha Allah po prikupljenim donacijama na operaciju koja život znači .
SVOJE DONACIJE MOŽETE UPLAĆIVATI NA SLEDEĆE RAČUNE :
(sa OBAVEZNOM naznakom -pomoć za Vedada Bašića)

RAČUN ZA UPLATE U KM:
ALIHODŽIĆ PAŠA
—BROJ TRANSAKCISKOG RAČUNA-
–199-051-605-562-924-5–
SPARKASSE BANK

— —HEDIJINI RAČUNI——
HUMANITARNO UDRUŽENJE HEDIJA
IBAN:BA 391 413 115 310 OOO 394
-PLAČANJE U KM:
141 311 532 000 10 94
-PLAČANJE U DEVIZAMA:
141 311 531 00 00 394
SWIF CODE BBIBBA22

PAYPAL RAČUN:
[email protected]

LINK ZA INFORMACIJE O AKCIJI POMOĆI – https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1092722510769497&type=1

Tekst prenesen sa izvornog (gornjeg) linka, na kojem možete stupiti u kontakt sa organizatorima akcije. Zenicablog samo prenosi informaciju sa linka humanitarnog udruženja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno