Ostali sportovi

FOTO: Goran Trkulja pobjednik 25. Božićnog šahovskog turnira u Zenici

Podijeli ovu vijest:

Danas je u Zenici odigran 25. tradicionalni Božićni šahovski turnir, koji se igrao u povodu Pravoslavnog praznika Božića, a u organizaciji SPKD „PROSVJETA“ i SPCO Zenica. Turnir se igrao u Sokolani – Staro pozorište, velika sala.

Učestvovalo je 57 takmičara iz BiH i Srbije, među kojima su bili po dva FIDE i internacionalna majstora i dvije WCM.

Pobjednik turnira, bez poraza, je Zeničanin, IM Goran Trkulja sa 8,0 poena, drugi je bio mladi Zeničanin, takođe bez poraza, Faris Čunjalo sa 7,0 poena, a treći Samir Bajrić sa 6,5 poena.

Pored imenovanih novčane nagrade još su osvojili: 4.FM Slaven Pastar, 5.Nebojša Roganović (Srbija) i 6.Vahdet Patković. Nagradni fond bio je 500 KM i podjeljen je na šest prvoplasiranih takmičara i dvije nagrade za najboljeg juniora i juniorku, Babić Milana i Babić Maša.

Turnir je svečano otvorio jerej Dražen Andžić, sveštenik u crkvi rođenja Presvete Bogorodice u Zenici, čestitajući Božić svima koji slave i koji je simbolično povukao prvi potez na turniru.

Sistem takmičenja bio je švicarski, kompjutersko parovanje, devet kola. Tempo igre je 11 minuta po igraču. Turnir će se rejtingovati za Rapid rejting listu.

Direktor turnira je bio Predrag Barašin, glavni sudija IA Sejfudin Miskić, a pomoćni sudija i operater NA Belmir Miskić.

U prostoru za igru trebale su se poštovati naredbe Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, Kriznog štaba Federacije BiH i Kriznog štaba Zeničko-dobojskog kantona vezane za epidemiju COVID-19.

Inače, pobjednik 24. Božićnog turnira bio je Leon Bojo iz Kiseljaka.

E.Imamović

Foto E.Imamović/ B.Miskić

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno