Naše

FOTO GALERIJA: Šest godina “otvaranja” zatvorenog bazena u Industrijskoj školi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prošlo je (nepunih) šest godina kako je prestao s radom jedini zatvoreni bazen u Zenici, prokomentarisao je na društvenim mrežama novinar portala Sportsport.ba Dino Kurbegović. Kolega koji intenzivno i svakodnevno prati sportska i društvena dešavanja u našem gradu naveo je da je “kroz šest godina Zenica izgubila više od 5.000 polaznika obuke za plivanje”.

– Prema anketi koje su provedena prošle godine u srednjim školama u Zenici, više od 70 posto djece ne zna plivati. Niko nikada nije odgovarao za ovaj može se nazvati zločin nad djecom. Zenica mora dobiti moderan zatvoreni i otvoreni bazen ili će nam opet svakog vikenda djeca na obuku plivanja ići u Vitez i druga mjesta! napisao je Kurbegović.

Bazen je bio u vlasništvu “Željezare-Zenica”, koja je otišla pod stečaj, te je bazen zatvoren i prepušten na milost i nemilost. Zenica je prije imala i plivački klub “Željezara”, koji je prestao s egzistiranjem, tako da su i djeca u Zenici ostala bez objekta gdje će učiti da plivaju i razvijaju se.

U proteklih šesdesetak mjeseci, bazen je više puta “otvaran”, i to uglavnom bombastičnim medijskim najavama produciranim navodnim “dogovorima”. Dovoljno je “proguglati” i tražilice će vam “izbaciti” medijske napise iz 2016., 2017., 2018., pa i 2020. kada je najavljivano “ponovno otvaranje” Bazena. Umjesto toga, Bazen je još “u stečaju”, kao i državna Željezara, koja je formalni vlasnik.

Svi (dosadašnji) pokušaji da se Bazen osposobi za upotrebu izjalovilu su se iz pravnih, formalnih ili suštinskih razloga ili su predstavljali isključivo populističke poteze za jednokratnu upotrebu.

Uostalom, pogledajte foto galeriju nekih odabranih članaka proteklih godina u medijima i biće jasno zašto je odrasla cijela jedna generacija djevojčica i dječaka koji plivanje mogu naučiti samo u kratkom ljetnom periodu ili – idući u Kakanj, Vitez, Doboj…



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno