Biznis

Foto galerija: Otvoren sajam OPPEN-s

Otvoren sajam OPPEN-s
Otvoren sajam OPPEN-s
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto galerija: Otvoren sajam OPPEN-s- U Zenici je  svečano otvoren 5.Sajam organske i poljoprivredne proizvodnje, te etno narodnog stvaralaštva, „OPEN-s Zenica 2015“, koji će trajati od 12.do 15. novembra 2015.godine na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici (kod robne kuće Bosanka).

Moderator otvaranja bila je Erna Doglod, a prisutnim su se obratili Refik Alihodžić, predsjednik Organizacionog odbora i direktor direkcije 5.Sajma „OPEN-s Zenica 2015“, Jasmin Imamović, PR sajma i izvršni menađer u Asocijaciji Mostovi prijateljstva, Jugoslav Anđelić ispred Grada Zenica, Nedžad Bičo, predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača FBiH, predstavnica partnera sajma„Klas“ Sarajevo, direktor prodaje u Klasu d.d. Sarajevo, Senaida Tabić, predstavnik firme „BROVIS“, te Himzo Smajić, ministar poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede ZDK, koji je i svečano otvorio ovogodišnji Sajam.

Naprijed spomenutim uručene su  i zahvalnice iz ruku Jasmina Imamovića, PR sajma, za dobar rad i podršku sajmu. U muzičkom dijelu programa nastupio je orkestar gradskog narodnog društva „Filigran“sa solistima, Omerom Kadrićem, Hajrudinom Halaćem-Helijem, KUD „Plamen“ iz Pehara, te frulaši Fahrudin Zlotrg i Sifet Karić.

Organizatori sajma OPEN-s su Asocijacija organskih proizvođača zeničko-dobojskog kantona  i Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica

Ovogodišnja glavna tema sajma je jagodićasto voće, te će tim povodom u sali Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, drugog dana sajma, biti održan okrugli sto na temu “Jagodićasto voće – od ideje do realizacije”.”Jagodićasto voće se ispostavilo kao isplativo na terenu, a za okrugli sto smo pripremili respektabilne predavače iz ove oblasti, a interesovanje građana za učešće na ovom okruglom stolu je za sada dosta dobro”, kazao je partner projekta ispred Asocijacije Mostovi prijateljstva BiH, Jasmin Imamović.

Kao i svake godine, i ove godine, svi posjetioci će dobiti skromne poklone, a KLAS je za sve posjetioce pripremio oko 2.000 kg svojih proizvoda. Danas je podijeljeno 1.000 kg brašna u pakovanju po 1 kg.

Tokom održavanja sajma bit će organizovan i bogat kulturno-umjetnički program sa preko 200 učesnika, druženje sa sevdalinkom, i drugim kulturnim programima, koji na najbolji način promovišu etno-narodno stvaralaštvo naroda BiH, saznali smo od Meliha Karana, zaduženog za kulturne sadržaje Sajma.

Kako je istaknuto u ceremoniji otvaranja sajma, ove godine se okupilo oko 250 izlagača iz cijele Bosne i Hercegovine. Prema riječima direktora Sajma, Refika Alihodžića, OPEN-s je i ove godine opravdao epitet najvećeg i najposjećenijeg sajma u Bosni i Hercegovini.

Generalni pokrovitelj Sajma je Grad Zenica, koja je uvijek davala punu podršku ovoj manifestaciji, na čelu sa načelnikom, Husejinom Smajlovićem. I ovaj Sajam je dokaz da je Zenica sajamski grad.

 Pozivamo građane da dođu na 5.Sajam OPEN-s koji je drugačiji od drugih, pristupačan za sve, Sajam koji ima dušu. Zbog toga je za kratko vrijeme, od kako se održava, prirastao srcu građanima Zenice i posjetiocima koji dolaze iz cijele BiH. Sajam je i prodajnog karaktera, a ulaz na Sajam je slobodan.

E.Imamović za Zenicablog

 

http://www.zenicablog.com/foto-galerija-otvoren-sajam-oppen-s/

Posted by Zenicablog on 12. Novembar 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno