Ostali sportovi

FOTO: Futsal- Pobjeda MNK „Neimari“ Zenica u derbiju sedmog kola

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Futsal- Pobjeda MNK „Neimari“ Zenica u derbiju sedmog kola – U 7. kolu Prve futsal lige FBiH, grupa 1, malonogometni klub (MNK) „Neimari“ Zenica bili su domaćini  ekipi MNK DiaBiH sa Ilidže. Ovo je posljednje kolo u prvom dijelu sezone.

Utakmica je odigrana u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici bez prisustva publike zbog pandemije koronavirusa, COVID-19, u cijelom svijetu.

Zasluženu pobjedu u ovom derbiju ostvarila je domaća ekipa MNK Neimari.

Rezultat: MNK Neimari – MNK DiaBiH 5:2 (2:0);

Strijelci za MNK Neimare bili su: Alija Bajrić 4′, Amar Vehabović u 10′, Amir Baručija u 26′, Sulejman Salkić u 28′ i Erdin Ramić u 30′.

Golove za DiaBiH postigli su iz penala Vedad Salčin u 32′ i Tarik Bašić u 39.

Prvi sudija bio je Alen Serdarević (Vitez), drugi Almir Bašić (Bugojno), delegat Bakir Softić (Fojnica).

Sastav ekipe Neimari:

Aldin Beganović (golman), Alija Bajrić, Hadis Krehmić, Nermin Pašalić (cap), Amar Vehabović, Adi Durmo (golman), Kenan Šehaganović, Mirza Sejmen, Sulejman Salkić, Erdin Ramić, Amar Šišić, Kenan Dizdarević, Emin Husejnović, Amir Baručija. (Trener Mirko Čampara, predstavnik kluba Enes Kovačević);

U prvom poluvremenu vidjeli smo odličnu igru Neimara sa dosta šansi, ali se istakao gostujući golman Jasmin Balaš, pa su Neimari postigli samo dva gola. U prvim minutama utakmice povrijedio se kapitem Neimara, Nermin Pašalić i više nije ulazio u igru. Prvi gol za domaće postigao je Alija Bajrić u 4′ za vođstvo od 1:0. Na 2:0 povećao je  u 10.minuti Amar Vehabović, što je i rezultat prvog poluvremena.

Domaća ekipa Neimari nastavljaju sa odličnom igrom i u drugom poluvremenu.

U prvih 10 minuta drugog poluvremena domaći postižu još tri gola i to preko Amira Baručije u 26′, Sulejmana Salkića u 28′ i Erdina Ramića u 30′.

Gosti sa Ilidže smanjili su iz dva penala na 5:1 u 32′ preko Vedada Salčina i u 39′ na 5:2, što je i konačan rezultat ove utakmice i potpuno zaslužena pobjeda zeničkih Neimara i povratak na pobjednički kolosijek u drugom dijelu sezone.

Rezultati 7.kola, 19./20.12.2020.:

Neimari – DiaBiH 5:2

Iskra Vrbas – Drina 8:5

Željezničar – Žepče (20.12. u 19 sati)

(Slobodna je ekipa Konjic)

Parovi 8.kola, prvo kolo drugog dijela sezone:

MNK Neimari – MNK Drina

MNK Iskra Vrbas – MNK Žepče

MNKF Željezničar – FK Konjic

(Slobodna je ekipa DiaBiH)

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno