Zenica

FOTO: Fontana proslavila 45 godina postojanja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sinoć je u Hotelu Fontana organizovano druženje za prijatelje i porodicu gdje je proslavljeno 45 godina rada ovog objekta.

Sve je počelo 9. juna davne 1978. godine kada je porodica Fejzić pokrenula porodični restoran. Danas, 45 godina poslije, ovaj objekat je postao hotel sa 3 zvijezdice i nastavio je da postoji u gradu Zenici kao velika porodična tradicija i poznati zenički brend.

Na druženju koje je organizovano bili su prisutni svi oni koji su bili dio ove lijepe priče u proteklih 45 godina, a fotografije vam donosi Ernad Terzić.

 Znate li koliko uspomena stane u trenutak koji je počeo 9. juna 1978. godine?

Kažemo trenutak jer je u jednom takvom nastala ideja o porodičnom restoranu, a emocija tog trenutka se zadržala sve do danas. Dobro poznati miris domaće kuhinje, žubor rijeke Kočeve i lokacija potpuno zaštićena od gradske gužve s godinama su postali još poznatiji po svojim domaćinima – Miladi i Fadilu.

Domaćinima koju si učinili da se svaki gost osjeća kao da dolazi svojoj kući, toploj, mirisnoj, spremnoj da pruži ono što mu u tom trenutku nedostaje.

Iz želje da ugoste još više dragih ljudi, 1997. počela je i gradnja prvih soba i apartmana, nekoliko godina kasnije porodičnu tradiciju nastavljaju sinovi Milade i Fadila, a 2016. godine tada već dobro poznati pansion postaje hotel sa 3 zvjezdice.

Uspomene su puno godina prije prestali brojati i pustili ih da se nižu i teku poput Kočeve podno jedne od najljepših bašti u gradu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno