Ostali sportovi

FOTO: Fenomenalan uspjeh za zenički Karate klub Alfa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Fenomenalan uspjeh za zenički Karate klub Alfa – Karatisti Alfe su u Bosanskom Šamcu u tzv. Ligi šampiona učestvovali sa 14 takmičara u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji i osvojili ukupno 27 medalja, od toga 17 zlatnih, četiri srebrene i šest bronzanih medalja. Na početku takmičenja dodjeljene su plakete za trenera Rešida Durmiša nosioca crnog pojasa 5. dan, te za najbolje takmičarske rezultate u 2017. treneru Berinu Durmišu, crni pojas 4.dan.

Dodjeljene su i diplome verifikovane na “svjetskom nivou” za članove KK Alfa Saliha Celesa (2. dan), koji je ujedno i trener jedne od sekcija u klubu, te Amnu Nuhić (1.dan), Ajnu Aličković, (1.dan), Mubejnu Karalić(1. dan), Tarika begovića (1. dan), te plaketa za rezultate u 2017 Ajni Aličkovič.

Takmičenje se odvijalo na tri borilišta, a na svakom su dominirali karatisti KK Alfa. Salih Celes – 1. mjesto (borbe seniori), Tarik Begović – 1. mjesto (juniori) i 2. mjesto (seniori borbe), Mubejna Karalić – 2. mjesto (seniori), Asja Mašović – 1. mjesto (kate), Ajna Aličković – dvije zlatne (kate u svom i starijem uzrastu), Adna Serdarević – 1. mjesto, Arman Škaljo – 3. mjesto (borbe), Daris Keleštura – dva zlata (kate i borbe) i srebro (stariji uzrast), Lejla Ašćerić – 3. mjesto (u veoma brojnoj kategoriji sa starijim uzrastom), Vedad Kozlić (2. mjesto), Harun Gluhić – 3. mjesto, Adi baručija – 1. mjesto, Benaris Dizdarević ( borbe uzrasta 10 godina)…

U ekipnoj konkurenciji (seniori – borbe) “zlatom” su se “okitili” Salih Celes, Adi Džidić, te Tarik Begović. U konkurenciji ekipno kate najbolje su Ajna Aličković, Asja Mašović i Adna Serdarević, pobjedivši za prvo mjesto čak pet timova. U konkurenciji kate ekipno treći ukupno su dječaci Vedad Kozlić, Harun Gluhić i Adi Baručija.

Ovo je posljednje takmičenje za 2017. godinu, koja je u srijedu završena polaganjem za učenička zvanja u školi “Mak Dizdar”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno