Ostali sportovi

FOTO: Ekipa ZDK ukupni pobjednik Sportskih igara za paraplegičare i oboljelih od dječije paralize

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Ekipa ZDK ukupni pobjednik Sportskih igara za paraplegičare i oboljelih od dječije paralize – Na Atletskom stadionu Kamberovića polje u Zenici, dana 13.9.2019.godine, u organizaciji Saveza paraplegičara i oboljelih od dječije paralize FBiH i domaćinstvo Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica (PODP), održano je Međunarodno prvenstvo i 16. sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize BiH. Zenica je bila po treći put domaćin ove manifestacije.

Na igrama je učestvovalo 130 takmičara i takmičarki iz Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Srbije, bh. entiteta Republika Srpska i Federacija BiH.

Takmičilo se u tri sportske discipline, a to su trke u kolicima na 100, 200 i 400 metara, zatim bacačke discipline: koplje, kugla, disk i čunj, te takmičenje u šahu.

Ukupni pobjednik igara je selekcija domaćina Zeničko –dobojskog kantona sa 90 bodova, drugi je bio Unsko – sanski kanton sa 34 boda, a treći Srednjobosanski kanton sa 28 bodova. Selekcije domaćina bile su najbolje ekipno u atletici i u ženskoj i muškoj konkurenciji, dok je u šahu bila najuspješnija reprezntacija Srednjobosanskog kantona.

Pojedinačno kod žena najbolje rezultate postigla je Milena Obradović iz selekcije bh. entiteta Republika Srpska, dok je u muškoj konkurencije najbolje rezultate postigao Draženko Mitrović iz Srbije. Za reprezentaciju ZDK-a odlične rezultate postigli su Sajra Poljo, Samira Džidić, Srećko Jorgić, Harun Aliefendić i drugi.

Prije zvaničnog takmičenja, održana je ženska utrka u invalidskim kolicima na 100m u kojoj je učestvovalo 8 takmičarki nakon čega je svakoj od njih premijer ZDK, Mirza Ganić uručio prigodne poklone.

Zvanično takmičenje proteklo je uz navijanje i podršku mlade publike, učenika četvrtih i petih razreda škola „Meša Selimović” i „Musa Ćazim Ćatić“ iz Zenice. Učenici su imali priliku da se upoznaju sa takmičarima, te  pruže ogromnu podršku svojim navijanjem. Svečanost dodjele priznanja u svim konkurencijama održana je u Hotelu „Zenica“ u petak, 13.09.2019.godine u 20 sati.

-Nakon dodijeljenih medalja i priznanja, te zvaničnog dijela večeri, gosti su imali priliku da nastave druženje i užitak uz zenički band „Aritmija“, koji su definitivno začinili svečanost dodjele priznanja. Na samom kraju želimo da se zahvalimo svima koji su pomogli u realizaciji ovog velikog sportskog događaja, te pomogli da se, kako mladi naraštaji, tako i svi ostali upoznaju sa sportom za osobe sa invaliditetom ali i njihovim uključivanjem u aktivan život -, kažu iz Udruženja PODP Zenica.

Odličan domaćin igara bilo je Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize (PODP) Zenica.

Tekst i foto galerija

E.Imamović/PODP Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno