Zločini

Foto: Ekipa TV Hayat napadnuta u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tehnička ekipa TV Hayat napadnuta je večeras u Zenici, i to nedaleko od Željezničke stanice. Napad nepoznatih mlađih osoba usijedio je nakon utakmice Čelik-Željezničar, a u trenucima kad se ekipa sarajevske televizije spremala da napusti Zenicu, u ulici Kralja Tvrtka I. 

Prema prvim informacijama, članovi Hayatovog tima zadobili su lake ozljede od krhotina stakla razbijenih bočnih prozora, te od udara najvjerovatnije “bokserima”. Napadači su navodno bili maskirani, sa fantomkama i naočalama.  Nakon intervencije u obližnjoj stanici hitne pomoći i obavljenog uviđaja, ekipa je napustila Zenicu. Napadači još nisu identifikovani.

 

Ne možemo, a da ne primjetimo da je ovih dana ekipa TV Hayat intenzivno snimala u Zenici, i to za svoj projekat “Ispuni mi želju”, priloge o socijalno ugroženim našim sugrađanima. Nažalost, neke “osobe” kojima su samo po društvenim mrežama puna “usta” ovog grada i ljubavi prema njemu, a ustvari žive i imaju samo mrnju prema drugom i drukčijem, “zahvalile” su se tako što su iskalili nekakav svoj bijes na ljudima koji godinama prate događaje u našem gradu i okruženju.

 

Nažalost, nekim sugrađanima prvo roditelji u kući, a onda i okruženje u kojem su pokušali odrasti, nije usadilo jednu od najbitnijih životnih premisa – voljti svoje ne može, ne treba i ne smije značiti mrziti “tuđe”, drukčije. Ako već tvrdite da ste “navijači”, ako već posjedujete ljubav prema svom gradu, Klubu, onda to činite i pokazujte na neki koristan način, nipošto divljaštvom, vandalizmom, uvredama ili napadom na druge, drukčije.  

hayatze04



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno