Zločini

BH novinari: osuda napada u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Upravni odbor Udruženja/udruge BH novinari osuđuje fizički napad na ekipu Hayat TV, koji se desio u subotu navečer po završetku nogometne utakmice Čelik – Željezničar u Zenici.

– Nepoznate osobe – maskirane fantomkama, kamenjem su gađale vozilo Hayat TV i tom prlikom nanijele lakše povrede članovima ekipe i značajno oštetile službeni automobil. Napad na ekipu Hayat TV predstavlja grubo kršenje prava na sobodu izražavanja, siguran i dostojanstven rad novinara, kao i obavljane novinarskih zadataka bez straha od maskiranih huligana, spremnih sportsko ponašanje zamijeniti najnižim navijačkim strastima i nasiljem – ističe se u saopćenju Upravnog odobora BH novinara.

Zahtijevaju od nadležnog MUP-a Zeničko – dobojskog kantona hitnu i krajnje ozbiljnu istragu o ovom napadu, te poduzimanje kaznenih mjera prema napadačima.

Istovremeno, BH novinari upućuju javni protest Nogometnom klubu Čelik iz Zenice i Nogometnom savezu BiH, koji su dužni stvoriti uvjete za siguran i slobodna rad novinarskim ekipama koje prate utakmice i druge sportske događaje u organizaciji nogometnih klubova i Nogometnog saveza.

– Budući da se napadi na novinare i medijske ekipe ponavljaju, posebno na utakmicama ”povišenog rizika”, zahtijevamo od Nogometnog saveza BiH i klubova poduzimanje dodatnih mjera zaštite medijskih ekipa i novinara – izvještača s utakmica – kaže se u saopćenju Upravnog odbora BH novinari.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno