Zabava

Foto: Edukativan zimski raspust u Abakusu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

PU „Abakus“ Zenica je prva u regiji savremena ustanova za boravak, dodatno i dopunsko obrazovanje djece školskog uzrasta koja je uz dozvolu Ministarstva za obrazovanje,nauku kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona osnovana da bi se pružila maksimalna podrška rastu i razvoju djece školskog uzrasta. U svježe renoviranom i moderno opremljenom prostou uspješno organizira programe koji potiču intelektualni, emocionalni, tjelesni i socijalni razvoj, a to su:
1. 1. Programi boravka (svakodnevni, fleksibilni i povremeni),
2. 2. Programi dodatnog obrazovanja (školice, radionice i kursevi),
3. 3. Programi dopunskog obrazovanja – instruktivnu nastavu,
4. 4. Programe zabave, igre i druženja (redovne zabave i zabavna takmičenja, rođendanske zabave, novogodišnje zabave, izlete, ekskurzije, edukativne posjete, …)

Ustanova je prvenstveno osnovana kako bi se roditeljima pružila stručna pomoć u odgoju, obrazovanju i zbrinjavanju njihove djece kroz kreiranje i realizaciju inovativnih programa prilagođenih psiho-fizičkim sposobnostima djece školskog uzrasta, te kroz savjetodavni rad sa roditeljima. Jedan od ciljeva je da se školarcima pomogne da lakše prihvate svoje školske obaveze i savladaju školsko gradivo. Pedagoški koncept je preuzet od „Afterschool Care“ Centara uspješnih zemalja svijeta, gdje djeca školskog uzrasta borave u specijaliziranim ustanovama za brigu o školskoj djeci, gdje je nezamislivo da djeca školskog uzrasta borave u vrtićima.

U okviru boravka za zimski raspust, “Abakus” je organizirao mnoštvo zabavnih i edukativnih sadržaja s ciljem da djeca kvalitetno provedu svoje slobodno vrijeme. U nastavku pogledajte fotografije sa naših radionica, školica, edukativnih posjeta, izlazaka u grad, klizanja i izleta na Vlašić.

Više informacija o “Abakusu” potražite na www.abakus.ba , facebooku i youtubeu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno