Zenica

FOTO: Džemat Sejmen promovisao šezdeset novih učača Kur’ana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U subotu, 3. februara 2024. godine, u džematu Sejmen je održana svečanost promocije novih učača Kur’ana – polaznika mekteba i Kursa Sufare za odrasle. Promociji su prisustvovali glavni imam mr. Sumedin ef. Kobilica i gost predavač hafiz Nijaz ef. Aganhodžić, te roditelji i mnogobrojne džematlije.

Ukupno 60 novih učača Kur’ana od čega 48 polaznika mekteba Sejmen 1 – muallim Muhamed ef. Bilčević i Sejmen 2 – muallima Esma Kuršumović, te 12 polaznika Kursa Sufare za odrasle, od početka ove mektebske godine uložili su trud i savladali Kur’ansko pismo.

Glavni imam mr. Sumedin ef. Kobilica je na početku svečanosti čestitao novim učačima Kur’ana i muallimima, ističući da je naša mektebska pouka jedinstven način pouke islamu u cijelom svijetu.

Hafiz Nijaz Aganhodžić je istakao važnost razumijevanja Kur’ana u vremenu u kojem živimo. Savremeni poroci i grijesi kojima su okupirani muslimani danas su rezultat nerazumijevanja i udaljavanja od Kur’anskih propisa, istakao je hafiz Aganodžić.

Novim učačima Kur’ana uručene su diplome i prigodni pokloni a dovu na kraju svečanosti je proučio hafiz prof. dr. Safet ef. Husejnović, predsjednik Džematskog odbora džemata Sejmen.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno