Nogomet

FOTO: Dva prva i jedno drugo mjesto na turnirima za dječake NK Fortuna proteklog vikenda

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Dva prva i jedno drugo mjesto na turnirima za dječake NK Fortuna proteklog vikenda – Protekli vikend bio je veoma upješan za dječake NK Fortuna Zenica, koji su osvojili dva prva i jedno drugo mjesto na raznim turnirima.

Šestog, posljednjeg dana na devetom Međunarodnom Božičnom nogometnom turniru „Vitez 2019“ igrale su selekcije 2010. godišta, a u ovoj kategoriji učešće je uzelo 17 ekipa iz BiH i Hrvatske.

Titulu pobjednika osvojili su mališani NK Fortuna iz Zenice.
U finalnoj utakmici ostvarili su pobjedu nad vršnjacima NK Romari iz Viteza rezultatom  3:2 nakon penala.
Treće mjesto i bronzane medalje osvojili su mališani ŠF Tempo sport iz Zenice, koji su u utakmici za treće mjesto savladali vršnjake ŠF Dream team iz Srpca rezultatom 1:0.
Najbolji pojedinci ovogodišnjeg turnira za takmičarsku selekciju 2010.godište:
Najbolji golman Juraj Blažević (NK Romari), najbolji strijelac je Stjepan Zec (NK Rijeka), najbolji igrač
Semin Ormanović (NK Fortuna).

Usput da napomenemo da je i četvrtog dana ovog Božičnog turnira u Vitezu pobjedila selekcija 2011.godište NK Fortuna, LINK: https://www.zenicablog.com/djecaci-nk-fortuna-2011-zenica-pobjednici-na-devetom-medunarodnom-bozicnom-turniru-vitez-2019/ ;

Prvo mjesto osvojila je i selekcija 2010/2011. godište NK Fortuna na subotnjem nogometnom Turniru za pjetliće i cicibane, koji je uspješno organizovao nogometni savez Zeničko – dobojskog kanton i koji se odigrao u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici.

-Tokom cijelog turnira naši dječaci su pokazali najviše i zasluženo osvojili prvo mjesto sa pet pobjeda, bez poraza i gol razlikom 17:3, kazali su za Zenicablog iz NK Fortuna.

Drugo mjesto na drugom Međunarodnom turniru „Doboj Kup“ osvojila je selekcija 2009.godište NK Fortuna. U finalu su poraženi od ekipe NK Radnički Lukavac. U prethodnih šest utakmica zabilježili su sve pobjede primivši svega dva gola. Golman NK Fortuna, Dženan Mangić, proglašen je za najboljeg golmana turnira u Doboju.
Iz Fortune se zahvaljuju domaćinu na gostoprimstvu i roditeljima dječaka koji pružaju podršku ne samo svojoj djeci, nego i svim ostalim dječacima iz ovog „malog kolektiva“.

E.Imamović

Foto NK Fortuna

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno