Nogomet

Foto: Dva poraza Čelikovih omladinaca

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dva poraza  Čelikovih omladinaca na Kamberovićima. Dvadeseto kolo Premijer omladinske lige BiH u nogometu. Omladinci Čelika (kadeti i juniori) danas (nedjelja) u Zenici su odigrali utakmice iz 20.kola (peto kolo proljetnog dijela prvenstva) Premijer omladinske lige BiH protiv vršnjaka FK Sarajevo iz istoimenog grada. Nažalost, obje selekcije Čelika zabilježile su poraze.

Rezultati: KADETI: NK ČELIK – FK SARAJEVO 0:1,

JUNIORI: NK ČELIK – FK SARAJEVO 3:4

Izvještaj KADETI :

U utakmici iz 20. kola Premijer omladinske lige BiH u nogometu, sezona 2015/2016, danas u 13  sati, igrali su kadeti NK Čelik i njihovi vršnjaci iz FK Sarajevo (Sarajevo).

Rezultat: Čelik –Sarajevo 0:1 (0:1);

Strijelac za kadete  Sarajeva bio je Nedim Hadžić u 36.minuti.

Igralo se u Zenici, na Kamberovića polju, na terenu sa plastičnom podlogom. Utakmica je odigrana pred oko 80 gledalaca, po sunčanom vremenu (+14*C).

Sastav kadeta Čelika: T.Zilić, Popović, Pepić, Sušić, Mujak, E.Zilić, Durmić, Bradarić, Milanović, Dedić, Bašić. (Trener Pavle Skočibušić).

Nogometaši Čelika danas su se odlučili na nešto zatvoreniju varijantu, što se pokazalo kao dobar potez domaćeg trenera Pavla Skočibušića, jer je znao da protiv sebe ima lidera na kadetskoj tabeli BiH sa 14 pobjeda, 2 remija i samo 1 poraz. Crno-crveni su odolijevali napadima Sarajeva sve do 36.minuta kada je, nakon prekida, sa pet metara strijelac bio Nedim Hadžić, sjajni napadač gostujuće ekipe i mladi reprezentativac BiH (Nedim Hadžić je postigao pobjedonosni gol protiv Italije (1:0) i jedini gol protiv Rusije (1:2), a upravo ti pogoci su našu selekciju odveli na smotru najboljih U17 ekipa u Evropi koja će se u maju održati u Azerbejdžanu, nap.a.). Drugo poluvrijeme bilo je identično prvom. Čelik se branio i pokušavao preko kontranapada ugroziti gol Sarajeva, ali danas nisu jednostavno imali dovoljno prostora i koncentracije da naprave nešto više prema naprijed. Gosti su znalački čuvali prednost za konačnih 0:1 u Zenici.

Kadeti Čelika, nakon 20.kola, imaju četiri pobjede, osam remija i osam poraza, 20 bodova.

Izvještaj JUNIORI:

Juniori Čelika, također, su danas u 15 sati, igrali utakmicu iz 20. kola Premijer omladinske lige BiH u nogometu, sezona 2015/2016, protiv ekipe FK Sarajevo iz Sarajeva.

Rezultat: Čelik – Sarajevo 3:4  (1:2)

I ova utakmica se igrala u Zenici, na Kamberovića polju, na terenu sa plastičnom podlogom. Utakmica je odigrana pred oko 100-tinjak gledalaca, po sunčanom vremenu  (+16*C).

Strijelci: 1:0 (Tarik Adilović), 1:1 (Zoran Blagojević), 1:2 (Semir Smajlagić), 1:3 (Hamza Čataković), 1:4 (Semir Smajlagić), 2:4 (Tarik Adilović), 3:4 (Ahmed Softić);

Sastav juniora Čelika: Kutić, Sarajlić, Devedžić, Šabić, Duraković, Sagdati, Tarik Adilović, Čolić, Šišić, Mehić, Anes Čolić. Još su nastupili: Softić, Lemeš, Jukić i Mekić. (Trener Sabahudin Bujak);

Veoma dobra utakmica viđena je danas na Kamberovićima između juniorskih ekipa Čelika i Sarajeva. Nakon vođstva domaćih od 1:0 u 20.minuti preko danas odličnog Tarika Adilovića, gosti se konsoliduju i do odmora postižu dva gola i vode sa 1:2. Na samom početku 2.poluvremena, nakon velike greške u odbrani domaćih, gosti povečavaju vođstvo na 1:3, a ubzo i na 1:4. Domaći se ne predaju i preko Tarika Adilovića i Ahmeda Softića smanjuju vođstvo gostiju na 3:4. Susret je ušao u neizvjesnu završnicu, ali do kraja nije bilo promjene rezultata.

U proteklih 20 odigranih kola juniori Čelika zabilježili su osam pobjeda, tri remija i devet poraza, 27 bodova.

U narednom 21.kolu omladinci Čelika idu u goste Zrinjskom u Mostar..

E.Imamović za Zenicablog

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno