Zenica

Foto: dva nova centra na Mašinskom fakultetu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: dva nova centra na Mašinskom fakultetu – Povodom Dana Evrope, a sa malim zakašnjenjem i povodom 39. godina postojanja, Mašinski fakultet u Zenici danas je studentima i profesorima na korištenje dao dva nova centra, savremeno opremljene laboratorijske prostore u prizemlju svoje zgrade.

Uokviru Tempus projekata, Mašinskom fakultetu je odobreno čak pet projekata, što je regionalni rekord, obzirom da su znatno starije institucije u BiH i okruženju uspjele dobiti po dva-tri projekta.

Od danas su na raspolaganju Idea-lab i istraživački prostor za studente i nastavnike Katedre za ekološko inžinjerstvo i obnovljive izvore energije.

Centre je otvorio rektor UNZE Dževad Zečić, a o njihovom značaju govorili su dekan Mašinskog fakulteta, doc. dr Fuad Hadžikadunić i profesori Darko Petković i Šefket Goletić.

Profesori, koji su se posebno istakli u profilisanju ove visokoobrazovne ustanove Elma Ekinović, Nedim Hodžić i Denis Spahić dobili su priznanja za svoj rad. U svojih 39 godina Mašinski fakultet je iškolovao 1.047 inženjera, 112 magistara i 33 doktora nauka.

Pogledajte foto galeriju sa otvaranja centara i laboratorija Mašinskog fakulteta.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno