Kultura

FOTO: “Državni lopov” za svoj 18. rođendan igrao za liječenje sugrađanina Seada

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U organizaciji Art sobe i HKD Napredak u subotu navečer odigrana je posljednja u nizu predstava “Državni lopov” koja je u proteklih dva mjeseca obišla 18 gradova povodom svog 18. rođendana.

Da sinoćnja izvedba bude još veća, predstava je bila humanitarnog karaktera te su sva sredstva usmjerena za liječenje Seada Mustafića, a Nusmir Muharemović, Mirza Mušija i Irfan Kasumović presretni su što su na ovaj način zaokružili svoj jedinstveni, do sada neviđeni način obilježavanja 18 godina izvedbe neke predstave.

“Sretan sam da smo našu turneju u 18 gradova završili upravo u Zenici na ovakav način. Vjerujem se da će Sejo biti s nama na narednom igranju u Zenici i uživati u predstavi zajedno sa svojom porodicom. Od srca želim da se zahvalim svima koji su sinoć bili sa nama i na taj način podržali ovaj mali humani čin”, kazao je Muharemović.

Predstava “Državni lopov” je komedija koja govori o susretu državnog lopova i preljubnika koji je usput i krao od svojih ljubavnica, a sve to dobije potpuno drugi epilog kada se sazna da su obojica imali istu ljubavnicu.

Ono što je činjenica jeste da je u proteklih 18 godina, ali u sklopu obilaska 18 gradova, “Državni lopov” sa svakom svojom izvedbom punio dvorane do posljednjeg mjesta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno