Politika

FOTO: Druženje aktivista SDA kočevskog sliva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Druženje aktivista SDA kočevskog sliva – U subotu, 21. oktobra u Docu kod Stranjana upriličeno je druženje za oko 200 aktivista Stranke demokratske akcije kočevskog sliva. Predsjednici i članovi mjesnih odbora SDA ovog rejona ugostili su brojne goste: osnivače SDA u Zenici, vijećnike u Gradskom vijeću Zenica, poslanike u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, Parlamentu Federacije BiH i državne parlamentarce, nekadašnje predsjednike izvršnog odbora SDA Zenica i mnoge druge.

Na platou ispred osnovne škole, u ulozi domaćina prisutnima se obratio dugogodišnji aktivista SDA sa ovog područja i nekadašnji vijećnik u Gradskom vijeću Ibrahim Dizdarević koji je gostima zaželio dobrodošlicu. U atmosferi punoj pozitivnog naboja i uzajamnog uvažavanja govorili su predsjednik Povjereništva SDA Zenica prof. dr. Nezir Pivić, koji je govorio o aktuelnoj političkoj situaciji u zeničkoj SDA, potom nekadašnji guverner ZDK i jedan od osnivača SDA Zenica Bedrudin Salčinović, potom jedan od osnivača SDA u Zenici Fevzija Babić i prethodni predsjednik Izvršnog odbora SDA dr. Ibrahim Šišić.

Skupu su se također obratili i federalna zastupnica prof. dr sc. Belma Pojskić, predsjednik Kluba vijećnika SDA u Gradskom vijeću prof. dr. Spahija Kozlić i predsjedavajući Skupštine ZDK Jasmin Duvnjak.

Aktivisti ovog kraja posebnu pažnju su posvetili govornicima koji su izložili način rekonstrukcije i izgradnje ceste Zenica-Ovnak o čemu je najviše govorio premijer ZDK i predsjednik Kantonalnog odbora SDA ZDK Miralem Galijašević. Premijer Galijašević je istakao kako će Vlada ZDK u narednoj godini otpočeti realizaciju projekta rekonstrukcije spomenute dionice regionalnog puta što su prisutni pozdravili aplauzom. Na kraju obraćanja aktivistima kočevskog sliva se obratio i zamjenik predsjedavajućeg Parlamentarne skupštine BiH i potpredsjednik SDA BiH Šefik Džaferović.

On je u svom govoru dao poseban akcenat na stanje u Bosni i Hercegovini apostrofirajući činjenicu da su jedino SDA i njena snaga garanti stabilnosti naše zemlje, te da bošnjački narod više nema vremena za eksperimente sa takozvanim političkim alternativama.

Press SDA ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno