Zenica

FOTO: Drugi modul radionice “Jačanje roditeljskih vještina”

FOTO: Drugi modul radionice “Jačanje roditeljskih vještina” – Nakon prvog modula radionice ”Jačanje roditeljskih vještina”, u toku ove sedmice ista grupa roditelja se sastala i iskoristili su vrijeme za usvajanje novih znanja i metoda za rad sa djecom koja su izložena raznim lošim uticajima.

Bitno je napomenuti da su dva roditelja iz prethodne grupe roditelja, Mubera Šišman i Amir Zukić,a koji su članovi ”Neformalne mreže roditelja grada Zenica” držali oba modula kao treneri za radionice koje su i sami pohađali, te svoje znanje sada šire na druge roditelje. Ostali članovi  navedene grupe su bili kao podrška u svim dijelovima radionice. U tome je bit i svrha našeg djelovanja u Zenici u okviru rada sa roditeljima koji mogu pomoći djeci koja su pasivna, izložena štetnih uticajima okoline i društva u određenoj dobi.

Drugi modul radionice ”Jačanje roditeljskih vještina” sadrži sljedeće teme: shvatanje pojma komunikacije, odgojni stilovi, razvoj djece i mladih, te povezanost sa neprilagođenim ponašanjima.

Naredni modul je planiran za sredinu januara, naredne godine.

Radionica je dio projekta “Podrška mladima u lokalnim zajednicama u BiH” kojeg implementira IOM, a podržava Vlada Velike Britanije.

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem