Naše

FOTO: Dok kritikujemo komunalce, nekad treba pogledati oko sebe

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nerijetko na društvenim mrežama možemo vidjeti fotografije prepunjenih kontejnera, smeća pored njih, ali i širom grada. U više navrata pozivali smo, u ime sugrađana, komunalce u “ALBI” koji su, uglavnom, uvijek problem riješavali u roku od nekoliko sati, dodajući da prema strogo utvrđenim terminima, kapacitetima i planovima odvoza smeća ne postoji šansa da “prirodnim putem” dođe do takvih situacija.

-Uglavnom se radi o dovoženju velikih količina otpada sa druge lokacije, nepravilnom korištenju kontejnera i kanti, pa zatičemo poluprazne kontejnere i smeće pored njih ili kante pune sekundarnih sirovina, pa čak i građevinskog šuta i dijelova namještaja, dok se otpad nalazi pored njih ili na travi, gdje je podložan “raznošenju” od strane pasa bez vlasničkog nadzora, odgovoreno nam je u nekoliko navrata.

I zaista, u više navrata građani su nam poslali fotografije nesavjesnih sugrađana kojima rješavanje otpada predstavlja “košarkaški izazov” kao sugrađaninu, čije odlaganje otpada je danas zabilježio jedan naš sugrađanin na Kružnom toku Bojin vir, nedaleko od skretanja za naselje Krč.

Još jednom apelujemo na sve građane da otpad odlažu samo i isključivo u za to predviđene lokacije i prostore, te da ukoliko je neka od kanti ili kontejnera eventualno puna, otpad odlože u narednoj, a o tome da nema mjesta za smeće obavjeste komunalce, ne dozvolivši da se naš grad svakodnevno pretvara u sve veću deponiju.

Zenicablog će i dalje, vrlo rado, objavljivati ovakve prekršioce propisa, a akos e sugrađani nađu u prilici da fotografišu i iz blizine, uključujući i registarske oznake, objavićemo javno sramotu tog prekršaioca i pozvati komunalne inspektore da sankcionišu prekršioce. Dok svakodnevno kritikujemo komunalce, nekad treba pogledati oko sebe i javno kritikovati u šta smo se to pretvorili.

Našem “košarkašu” sa fotografije želimo mnogo promašaja u životu, osim da ga pogodi pravdena kazna svih mogućih inspekcija i predstavnika zakona, gdjegod i kadgod. Jer ovo što je učinio danas, vjerovatno čini često, možda i uvijek, te samim tim i ne zaslužuje da se smatra časnim stanovnikom Grada.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno