Zenica

FOTO: Dodjela nagrada u međunarodnoj akciji “Eco kids support”

Podijeli ovu vijest:

FOTO: Dodjela nagrada u međunarodnoj akciji “Eco kids support” – U okviru međunarodne akcije “Eco Kids Support” koju su zajednički organizovale organizacije iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a uz podršku projekta “Misli o prirodi!”, u područnoj školi “Mošćanica” OŠ “Aleksa Šantić” u Zenici dodijeljene su nagrade za učesnike akcije.

Na poziv građanske udruge Čuvari/ke Fruške gore iz Rume, Republika Srbija, uz udrugu Zeleni odred iz Hrvatske, te Koalicija za održivi razvoj (KOR) iz Crne Gore, Eko forum Zenica aktivno je sudjelovao u međunarodnoj ekološkoj akciji Eco Kids Support koja je trajala od 5.12. – 15.12.2020. godine. Cilj akcije bio je osvijestiti i najmlađe, djecu, na potrebu očuvanja dragocjenih, prirodnih resursa koji su sve više izloženi uništavanju, te da se proaktivno, na način primjeren uzrastu, uključe u borbu za njihovo očuvanje. Želja nam je bila potaknuti dječju kreativnost kojom će svojim radovima, crtežima, pisanim sastavcima, fotografijama i sl. nama odraslima objasniti što njima znači zdrav i čist okoliš, nedirnuta priroda, te bistri potoci, rijeke i mora. Također, želja nam je bila potaknuti djecu da svojim djelima dočaraju emociju kada ugledaju opustošene šume, zagađene rijeke, osjete smrad odlagališta otpada ili gušenje zagađenim zrakom.

PROČITAJTE I:   FOTO: Nedjelju obilježio sjajan dvostruki program na Zenica Summer Festu

Na adresu Eko foruma Zenica, pristigli su dječji likovni radovi iz I3 razreda osnovne škole “Aleksa Šantić” Zenica, područna škola “Mošćanica”.
Naša ocjenjivačka komisija odlučila da nagradi sve autore majicom s logotipom međunarodne akcije Eco Kids Support i diplomama. Svi učesnici dobili su titulu “Eko superheroj 2020”. Uz saglasnost roditelja i mentora za objavljivanje fotografija i identiteta djece, u kategoriji osnovnih škola nagrađeni su:

  • ADNA ČELEBIĆ,
  • AJŠA SELIMSPAHIĆ,
  • LAMIJA SELIMSPAHIĆ i
  • NURUDIN ŠKALJO
PROČITAJTE I:   FOTO: Austrijski istraživači pronašli su jedinstveno groblje kod Zenice

Ovim putem zahvaljujemo se i njihovoj učiteljici Saneli Bećiragić, koja je pomogla prvačićima da svoje radove pošalju na naš konkurs. Vidimo se uskoro na nekoj drugoj “zelenoj” akciji.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno