Zenica

FOTO: Dodjela diploma XXVI. generaciji maturanata KŠC “Sveti Pavao” Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U amfiteatru našeg Centra upriličena je svečana ceremonija dodjele diploma XXVI. generaciji maturanata naše Gimnazije.

Danas smo s ponosom ispratili XXVI. generaciju maturanata Opće gimnazije KŠC “Sv. Pavao” Zenica. Promociji su prisustvovali, osim maturanata i profesora, roditelji i ostali gosti. Najuspješnijim maturantima uručene su posebne nagrade, a direktorica Marijana Baković – Mlačo uručila je dva priznanja „Učenica s posebnim priznanjem“ koju su dobile Nina Trbić i Azra Hasanić, obje učenice IV. a odjela, i priznanje „Učenica generacije“ koje je dobila Amina Bajramović, učenica IV.b. odjela.

Nazočnima se obratio i ravnatelj vlč. Vlatko Rosić:

Ponosni smo na ovu generaciju jer je iznjedrila zavidan broj učenika, koji su bili ne samo odlični učenici nego i aktivni u nastavnim, iznavnastavnim, izvanškolskim aktivnostima, projektima, sekcijama, nastupima itd. Stoga možemo konstatirati da nam je s jedne strane žao što odlaze, jer su ovi učenici pokazivali na djelu duh naše škole, bili su naši najbolji promotori. Međutim s druge strane nam je drago jer ih ne možemo ostaviti ovdje zauvijek, nego oni moraju ići dalje kroz život. I tu se ogleda naša odgojno-obrazovna misija.

Našim maturantima želimo puno uspjeha u daljnjem obrazovanju i životu!

Govor učenice generacije

Poštovani ravnatelju, direktorice, profesori, kolege, roditelji i svi koji ste došli danas pružiti podršku u okončanju našeg srednjoškolskog obrazovanja, najprije vas srdačno pozdravljam.

Izuzetna mi je čast što sam dobila priliku da vam se kao učenica generacije obratim s nekoliko prigodnih riječi. U ove četiri godine proživjeli smo mnogo toga i po izlasku iz ovog amfiteatra stavit ćemo točku na sve uspomene koje obilježavaju period srednje škole. Ova titula vrhunac je jedne etape obrazovanja, ali tek početak naredne. Iza svakog dosadašnjeg uspjeha, pa tako i ovog, stoji puno zalaganja, učenja, ponavljanja, puno stresa i odricanja, puno izbjegnutih dogovora i kafa, pa čak i redovnih obroka. Ali nije bilo uzaludno, osim ovog dijela sa hranom. Svako odricanje se isplati užitkom uspjeha, pa tako i ovo.

Iako sam sve postigla svojim znanjem, željom za napredovanjem i korištenjem prilika, ne mogu reći da sam za ovo zaslužna samo ja. Zaslužne su prvo sve moje kolege koje su me, kako zavidnim komentarima tako i nekolicina njih predivnim pohvalama, podsticale da radim još više. Zaslužni su svi profesori i djelatnici Centra koji su svojim znanjem, razumijevanjem i posvećenošću podržavali svaki moj angažman i uspjeh. U ovakvom pristupu se doista ogledaju prednosti naše Gimnazije koje svi mogu iskusiti sa samo malo želje i truda. Na samom kraju najzaslužniji su moji roditelji, sestra i ostatak porodice koji su imali dovoljno sredstava da mi osiguraju adekvatne uvjete i pruže sve potrebno da radim ono što volim i da budem ono što jesam. Iako će možda samo moje ime stajati pored titule učenika generacije, ovaj uspjeh nije samo moj.

Ovo je uspjeh svih vas koji ste me bodrili i podržavali, svatko na svoj način. Nastojala sam iskoristiti sve što mi se nudi i ovime sam zaključila svoje srednjoškolsko obrazovanje. Neki kažu da je najljepše i vrijeme bez briga prošlo, a neki da će tek doći. Tek ćemo otkriti šta je od toga točno. Puno sreće želim kolegama u nastavku njihovog školovanja i u životu koji ih čeka. Možda ovdje završava naše zvanično srednje školovanje, ali ne i obrazovanje. Obrazujemo se i učimo kroz cijeli život jer pravo bogatstvo je samo ono što uvijek i svugdje možemo nositi sa sobom – znanje.

Hvala



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno