Ostali sportovi

FOTO: Dječacima zeničke NK Fortune dvije titule prvaka u Respect ligi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dječacima zeničke NK Fortune dvije titule prvaka u Respect ligi – U gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici, juče 16.3.2019.godine, odigrana je završnica RESPECT LIGE za 2007. i 2009 godište. U obje kategorije pobjednici su domaćini i organizatori Respest lige, ekipe NK Fortuna iz Zenice, a u manifestaciji učestvovalo je nešto više stotinu učesnika.

U završnici su igrale ekipe:
ŠF RUDANKA DOBOJ
ŠF SPORTINO MAGLAJ
ŠF NAPREDAK ZAVIDOVIĆI
NK FORTUNA ZENICA
Nako odigranih polufinalnih i finalnih utakmica u kategoriji 2007.godište prvaci su postali dječaci NK FORTUNE, koji su u finalu bili bolji od SF RUDANKA DOBOJ, rezultatom 2:0.
Treće mjesto u ovoj kategoriji osvojila je ekipa ŠF Sportino, a četvrto ŠF Napredak.

Za najboljeg igrača proglašen je Adin Skopljak iz NK Fortuna Zenica.

U kategoriji 2009.godište  dječaci NK Fortune su, takođe, zauzeli prvo mjesto, nakon što su u finalu pobjedili ekipu SF Napredak sa 3:0.

Treće mjesto u ovoj kategoriji osvojila je ŠF Rudanka, a četvrto ŠF Sportino.
Za najboljeg igrača proglašen je Davud Trozo iz NK Fortuna Zenica.

U pauzi između takmičarskih utakmica odigrana je prijateljska utakmica između najmlađih članova (2012.godiše i mlađi) NK Fortuna i ŠF Sportino iz Maglaja. U ovoj utakmici vidjeli smo veoma interesantam meč, a dosta uspješniji su bili pjetlići NK Fortuna Zenica.

Ovom prilikom ističemo dobar rad škole nogometa NK Fortuna iz Zenice pod vođstvom Semira Kobića, koordinatora omladinskih selekcija, te trenera Armina Beganovića, Amelina Adilovića i Mensura Smake.

IZ NK Fortuna čestitaju svojim dječacima na prikazanoj igri, te ističu:

– Veliko HVALA našim navijačima (roditeljima) na podršci tokom čitave sezone RESPECT lige, koji su nas pratili kako kod kuće tako i na gostovanjima, HVALA. Na kraju svega su i nagradili naše momke sa velikom tortom na oduševljenje svih SVAKA VAM ČAST. Današnja podrška nam je bila i od strane BH TELECOMA, te im se ovom prilikom i zahvaljujemo i nadamo se da ćemo nastaviti saradnju i u naredmim godinama -, kazali su iz NK Fortuna.

E.Imamović;  Foto E.Imamović/NK Fortuna



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno