Nogomet

FOTO: Dječaci NK Fortuna Zenica osvajači “Petog Sloga Kupa Doboj 2022“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mališani Nogometnog kluba (NK) Fortuna iz Zenice, generacija 2011.godište, u nedjelju 12.06. su odigrali turnir u Doboju u organizaciji Škole fudbala Sloga Doboj, te su zasluženo osvojili turnir pobjedivši u finalu ŠF Napredak Zavidovići, saopštavaju iz NK Fortuna Zenica. Turnir je odigran na stadionu Luke u Doboju.

Kao prvoplasirana ekipa grupe prolaze u četvrtfinale gdje su za protivnika imali ekipu ŠF Proleter Slavinovići i pobjedom od 1:0 odlaze u polufinale. U polufinalu se sastaju sa vršnjacima AF Sporting i nakon neriješenog rezultata u regularnom vremenu, poslije jedanaesteraca prolaze u finale.

U finalu su imali jakog protivnika ekipu Napretka iz Zavidovića, kažu iz Fortune, ali su dječaci NK Fortuna pokazali više želje za pobjedom. Nakon vodstva Fortune od 2:0 ekipa Napretka zabija pred sami kraj utakmice dva brza pogotka za konačnih 2:2. U penal seriji dječaci Fortune su bili bolji i sigurniji, te tako preko jedanaesteraca dolaze do zasluženog trofeja i prvog mjesta u svojoj generaciji, 2011.godište.

-Zahvaljujemo se domaćinu, ŠF Sloga Doboj, na odličnom turniru i organizaciji, iskrene čestitke treneru Benjaminu Kadriću i pomoćniku Tariku Huzbašiću (standardnom prvotimncu seniorskog tima Fortune i trećem strijelcu nedavno završene kantonalne lige ZDK), na odlično odrađenom turniru sa ovom generacijom.-,  kaže se na kraju saopštenja iz NK Fortuna.

E.Imamović

Foto od NK Fortuna Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno