Zenica

FOTO: Dan zdravlja i zaštite na radu 2020 u ArcelorMittal Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Dan zdravlja i zaštite na radu 2020 u ArcelorMittal Zenica – 28. april, Svjetski dan sigurnosti i zdravlja na radu obilježava se diljem svijeta s ciljem unaprijeđenja zaštite na radu, odnosno smanjenja broja povreda na radu, profesionalnih bolesti i  bolesti u vezi s radom.

Pandemija sa kojom se svijet trenutno bori na globalnom nivou, pokazala nam je kako su zdravlje, zaštita i dobrobit svih nas i naših najmilijih najbitnija stvar u životu.  Zbog nje, mnoge firme su morale izmjeniti način svog poslovanja i poduzeti brojne mjere kako bi zaštitili svoje radnike.

U biti poslovne filozofije kompanije ArcelorMittal je proizvodnja sigurnog i održivog čelika pri čemu zdravlje i zaštita uposlenika predstavljaju prioritet.

ArcelorMittal Zenica već dugi niz godina, uz pomoć tima Zdravlja i zaštite, organizira aktivnosti kojima obilježavaju Svjetski dan sigurnosti i zdravlja na radu. Tema za 2020. godinu je zaustaviti pandemiju: Sigurnost i zdravlje na radu mogu spasiti živote.

Ovom prilikom, Kompanija je uručila zahvalnice i nagrade za 67 radnika koji su svojim angažmanom doprinijeli sigurnosti i unapređenju zdravlja i zaštite na radu.

Također, uručena su i 3 priznanja za eksterne kompanije sa kojima je ostvarena uspješna saradnja, posebno u novonastalim okolnostima uzrokovanim pandemijom koronavirusa  – Institutu za zdravlje i sigurnost hrane, Dust Company d.o.o i Sarajlić-prom.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno