Zenica

Foto: Dan otvorenih vrata u Kasarni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Učenici nekoliko zeničkih osnovnih i srednjih škola proveli su dan u Kasarni “Sedme muslimanske brigade” u zeničkom naselju Bilmišće, uokviru Dana otvorenih vrata koje je povodom svog rođendana upriličio Prvi bataljon Pete pješadijske brigade Oružanih snaga BIH (OS BiH).

Učenici su se upoznali sa pripadnicima OS BIH, njihovom tehnikom, naoružanjem, a domaćini su im osim užine i osvježenja, priredili demonstraciju upotrebe oružja, izložbu naoružanja i opreme, nekoliko vježbi koje oni savladavaju uokviru redovnih aktivnosti, ali i strpljivo odgovarali na njihova pitanja. Mališane je najviše zanimalo naoružanje, kao i tenkovi, a interesovali su se i šta su to preduvjeti da se postane profesionalnim vojnikom.

Program je upriličen povodom dana Drugog puka OS, koji baštini tradiciju Armije BIH.

– Saradnja ove jedinice i svih drugih jedinica Oružanih snaga BIH sa građanima i lokalnom zajedniom je uvijek na nivou. Još od prošlogodišnjih poplava i drugih elementarnih nepogoda, u lošem, ali i dobru, pripadnici OS BiH uvijek su na raspolaganju lokalnoj zajednici. Danas smo domaćinim osnovcima i srednjoškolcima Zenice, a sličnu saradnju imamo na područjima Tuzlanskog, Sarajevsko i ovog, Zeničko – dobojskog kantona, na kojima djeluje naša brigada, rekao nam je major Nedžad Terzić, komandant Prvog bataljona Pete pješadijske brigade OS BiH.

 

Više na

Posted by Zenicablog on 13. April 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno