Zenica

FOTO: Dan nezavisnosti na Kuli Gorica Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Dan nezavisnosti na Kuli Gorica Zenica- I ove, kao i prethodnik godina, eko- etno udruženje “Kula – Gorica” Zenica održalo je svečanu manifestaciju obilježavanja 1. marta, Dana nezavisnosti najdraže nam Bosne i Hercegovine.

Zbog dobro poznatih mjera vezanig za Covid okupljanje je prošlo u ograničenom broju zvanica i učesnika, ali nadamo se da će se i ta pandemija ubrzo riješiti pa da veće narednu neku manifestaciju dočekamo u što većem broju. Ovaj put učešće su uzeli: djeca iz folklora sa pratiocima, biciklisti članovi Atletskog kluba Mladost Veteran (Mahmić Nihad, Jašarević Almir, Kavaz Asim, Smriko Bahrudin, Smriko Zuhdija i Mahmić Nermin), organizacioni odbor i desetak gostiju.

Svu učesnici su se okupili u Radakovu, odakle je bio obezbijeđen prevoz, a biciklisti su vozili turu od Radakova do Kule Gorica, gdje je u 13 sati uz intonaciju himne podignuta na jarbol zastava Bosne i Hercegovine. Poslije je upriličen kratki program folklora, pokazivanje rukotvorina naših sekcija i neobavezno druženje.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno