Zenica

FOTO: Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u zeničkom KŠC-u

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Katoličkom školskom centru “Sv. Pavao” u Zenici, 29. oktobra obilježen je Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Uz poštivanje preporučenih epidemioloških mjera, u prostoru atrija od 10 do 12 sati postavljena je bila prigodna izložba. Zenički učenici, uz pomoć svojih roditelja, baka i djedova, pripremili su proizvode od brašna te ukusne slastice, a donijeli su i jesenske plodove voća i povrća.

Izložbeni proizvodi bili su ponuđeni na prodaju po simboličnim cijenama, a prikupljena novčana sredstva bit će donirana potrebitima.

Koordinatorica Dana kruha i ove je godine bila s. Ruža Rotim koja je, u suradnji s drugim djelatnicima Škole, uložila vrijeme i trud kako bi izložba bila što uspješnija.

“Obilježavanje Dana kruha ima za cilj podizati svijest o ekološkoj proizvodnji i očuvanju biološke raznolikosti, o važnosti dijeljenja plodova čovjekova rada. Time se podsjećamo kako ne trebamo zaboraviti preispitati svoj osjećaj zahvalnosti za dar zemlje kojima smo blagoslovljeni”, rekla je s. Ruža uz zahvalu svim posjetiteljima koji su dali doprinos ovoj manifestaciji.

nedjelja.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno