Info

FOTO: Crveni polumjesec Turske i Mostovi Prijateljstva u akciji podjele kurbanskog mesa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Crveni polumjesec Turske i Mostovi Prijateljstva u akciji podjele kurbanskog mesa – Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica učestvovala je u još jednoj velikoj humanoj aktivnosti. Tokom Kurban Bajrama dva dana smo ( 14.09-15.09), zajedno sa članovima delegacije Crvenog polumjeseca Republike Turske organizovali, kordinirali i distribuirali 1500 paketa kurbanskog mesa. Oko 7.250 kilograma (7 tona i 250 kg), kurbanskog mesa je podijeljeno u općinama Kiseljak, Busovača, Kakanj, Zenica, Zavidovići, Maglaj, Tešanj, Rogatica, Ustikolina i Goražde. U akciji podjele je učestvovalo oko 100 volontera Asocijacije Mostova Prijateljstva BiH-Zenica koji su zajedno sa predstavnicima Crvenog polumjeseca Republike Turske posjetili veliki broj naselja, domaćinstava, sela. Paketi po 5 kg kurbanskog junećeg mesa su podijeljeni u preko 150 naseljenih mjesta.

Takođe, kurbansko meso je podijeljeno članovima boračkih organizacija, Domu za stara lica Zenica, Domu i porodici Zenica, nezaposlenima, starima i bolesnim i mnogima drugima koji su zahvalni turskom narodu na akciji podjele kurbanskog mesa. Na čelu delegacije Crvenog polumjeseca bio je zamjenik predsjednika Crvenog polumjeseca Republike Turske dr.Naci Yorulmaz koji je zajedno sa nama i sa svojim saradnicima vrijedno radio na podjeli kurbanskog mesa.

Crveni polumjesec Republike Turske već godinama svojim humanim aktivnostima i projektima pokazuje i dokazuje jake prijateljske i bratske veze sa narodima BiH. Tokom 4 dana Kurbanskog Bajrama Crveni polumjesec Republike Turske će podijeliti širom BiH 4.500 paketa kurbanskog mesa od po 5 kg. Mi smo ponosni ( Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica što smo kao organizacija postali partner Crvenom polumjesecu Republike Turske u BiH, gdje već treću godinu pomažemo u organizaciji podjele kurbanskog mesa na području velikog broja općina u BiH. Hvala svim volonterima i prijateljima koji su nam pomogli da se ova velika humana akcija realizuje.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno