Zenica

FOTO: Code Smash Hackathon za studente sa Softverskog inženjerstva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Code Smash Hackathon za studente sa Softverskog inženjerstva – Danas je na Politehničkom fakultetu Univerziteta u Zenici održana konferencija za novinare na kojoj je najavljen predstojeći Code Smash Hackathon za studente smjera Softversko inženjerstvo na ovom fakultetu, a koji će se održati 18. oktobra 2019. godine u prostorijama ZEDE.

Predstavnicima medija obratili su se prof.dr.sc. Sabahudin Jašarević, dekan Politehničkog fakulteta, prof.dr.sc.  Samir Lemeš, prodekan za naučno-istraživački rad, viši asistent Denis Spahić i Jasmina Bojčić iz Softrey Solutions.

Ovo je prvo o takmičenje na Politehničkom fakultetu ove vrste. Potrebno je istaći i činjenicu da Politehnički fakultet ove godine upisuju tek drugu generaciju studenata na Softverskom inženjerstvu. Iako je interesovanje za ovaj odsjek ogromno, Fakultet nije bio u mogućnosti da zbog nedostatka infrastruktirnih i kadrovskih resursa primi sve zainteresovane studente. Trenutno na ovom odsjeku na dvije godine studira više od 160 studenata.

Organizatori takmičenja, Politehnički fakultet i Softray Solutions zajedno sa sponzorima, među kojima je i Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, obezbijedili su vrijedne novčane nagrade za pobjednike. Nagrade u iznosu od 1000,00 KM dobit će svaki član pobjedničke ekipe, a za osvojeno drugo i treće mjesno obezbijeđene su nagrade u iznosu od 300,00 i 200,00 KM po članu ekipe.

Na takmičenju učestvuje ukupno 6 takmičarskih ekipa prve i druge godine ovog Odjseka.

Studente očekuje dobra zabava, nove ideje i sticanje novih iskustava.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno