Zenica

FOTO: Članovi ISS Zenica u akciji spasavanja povrijeđenog labuda na Bosni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Na poziv građana naselja Pehara i Kanala danas su članovi ISS-a Zenica intervenisali u spasavanju povrijeđenog labuda na rijeci Bosni. Već duže vrijeme labud je ostao sam bez svojih dva partnera koji su uljepšavali obale rijeke Bosne u gradu Zenica. U namjeri nekih zlonamjernih ljudi da uhvate ili ulove, ovom lijepom i bezpomoćnom labudu je slomljeno lijevo krilo.
Članovi ISS -a su u današnjoj akciji uz pomoć čamca i drugih sredstava uhvatili labuda i odvezli do veterinarske stanice gdje će biti ukazana potrebna pomoć. Trenutno je udomljen u Zo vrtu Smetovi gdje ce biti na daljem liječenju i oporavku od zadobijene povrede. Po potpunom izliječenju labud će biti pušten i slobodan da plovi na rijeci Bosni. Zahvaljujemo se svim članovima Interventne spasilacke službe koji su učestvovali u ovoj humanoj akciji.
ISS Zenica.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno