Zenica

FOTO: Čišćenje niskog rastinja i prokres oko zidina tvrđave Vranduk

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U proteklih nekoliko dana, uposlenici JU Muzej grada Zenice, sa još nekoliko aktivista, očistili su prostor oko zidina tvrđave i na području zvanom “mala kulica” na vrhu starog grada Vranduka, objavili su na oficijelnoj facebook stranici Stari grad Vranduk.

-Dugi niz godina nije se čistio prostor oko zidina same tvrđave, te je šiblje, granje i nisko rastinje umanjilo vidljivost i ljepotu naše tvrđave. Da to ne ostane tako pobrinuli su se Vernes Menzilović, Hasan Šehić i Munir Menzilović, koji su vrijedno radili nekoliko dana kako bi očistili prostor izvan zidina tvrđave Vranduk.

Oni su isjekli nisko rastinje koje je zaklanjalo pogled, očistili smeće, te uklonuli oronula stabla koja su predstavljala opasnost. Osim toga na lokalitetu zvanom “mala kulica” ili vidikovac, očistili su prostor kako bi se tu moglo doći, a u budućnosti se planira izgradnja staze do male kulice, pristupnih stepenica, te postavljanje klupa za sjedenje.

Također su zamjenjeni i neispravni reflektori koji su osvjetljavali zidine tvrđave, tako da će ona ponovo da zasija u punom kapacitetu.

Zahvaljujemo se ovim vrijednim ljudima koji su pokazali  istinski primjer patriotizma i rada za lokalnu zajednicu, bez ikakve naknade, već da nam svima bude ljepše i bolje -, kaže se u objavi Stari grad Vranduk od 05.novembra 2023.godine.

E.Imamović

Foto sa Stari grad Vranduk



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno