Rukomet

FOTO: Četvrta pobjeda rukometaša Čelika, golman Čelika Harun Hodžić imao 20 odbrana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Četvrta pobjeda rukometaša Čelika, golman Čelika Harun Hodžić imao 20 odbrana – Prva liga FBiH, grupa Sjever, 10.kolo. RK ČELIK – RK SLOBODA SOLANA 26:20; ARENA „Husejin Smajlović“ u Zenici;

Početak: u 19 sati;
Gledalaca: oko 200.
Sudije: Damir Dučić i Mirza Hadžić (Goražde), delegat Samir Zubović (Sarajevo)

U utakmici 10. kola rukometne Prve lige FBiH, grupa Sjever, sezona 2017/2018, igrali su zenički RK Čelik i ekipa RK Sloboda Solana iz Tuzle. Utakmica je završena rezultatom 26:20 (13:11) za Čelik.

Sastavi ekipa

Čelik: Harun Hodžić (golman, 20 odbrana), Mateo Brekl, Jasmin Omerović, Edhem Grabus 2, Adnan Sumbuljević, Adi Pašalić 5, Faris Mrako, Mirza Mulić (g), Aldin Begagić 1, Muamer Kaljić (g), Kenan Biogradlija 3, Almir Rekanović, Ahmed Oruč 1, Edvin Begović 3, Adnan Begagić 5, Danijel Jurić 6. (Trener Seldin Rizvanović);

Sloboda Solana: Čajić (g), Cerić 2, Kišić, Zulić 1, Dautović 4, Halilbašić 3, Jusufović Mirza, Hamzabegović 3, Salihović, Fares (g), Hajdarović, Burek 1, Kahrić 2, Mehić 4, Jusufović Amar. (Trener Emir Junuzović);

Najefikasniji kod Čelika bili su Danijel Jurić 6, te Adi Pašalić i Adnan Begagić po 5 golova.
Najviše golova za Slobodu postigli su Sead Dautović i Dino Mehić po 4 gola.
Sedmerci: Čelik 1 (1), Sloboda 2 (5); Isključenja: Čelik 14 minuta, Sloboda 6 minuta;

Sjajnom igrom rukometaši Čelika, na krilima svoga golmana Haruna Hodžića, mladog kadetskog reprezentativca, zabilježili su četvrtu pobjedu u ovom prvenstvu nad solidnom ekipom Slobode Solane.

Gosti iz Tuzle imali su vođstvo samo dva puta na samom početku utakmice (0:1) i (1:2) i dva puta neriješen rezultat (2:2) i (14:14), a sve ostalo vrijeme u vođstvu su bili domaći igrači i to u prvom poluvremenu do 4 gola prednosti (9:5). Na odmor se otišlo pri rezultatu 13:11 za Čelik.

U nastavku utakmice prvih 10-ak minuta bilo je dosta tvrdo, a Tuzlaci su uspjeli da izjednače u 35.minuti na 14:14. Nakon toga domaći igraju mnogo bolje, te ponovo prelaze u vodstvo, zahvaljujući sjajnom Harunu Hodžiću na golu, koji je bio prvo ime večerašnje utakmice. U 47.minuti bilo je 20:15, u 54.minuti 24:17 za Čelik, te 26:18 i ovo je najveća Čelikova prednost na utakmici. Do kraja utakmice gosti postižu 2 gola za konačnih i zasluženih, 26:20 za mladu ekipu Čelika

Kao što smo već naprijed istakli, prvo ime u pobjedničkoj ekipi bio je mladi golman, inače kadetski reprezentativac BiH, Harun Hodžić, koji je sakupio 20 odbrana na golu Čelika i on je zvanično proglašen igračem večerašnje utakmice.

Publika koja je posmatrala večerašnju utakmicu mogla je zadovoljna napustiti dvoranu, zbog dobre igre domaćih i dobre utakmice u cjelini.

Čeliku je večerašnja pobjeda četvrta u prvenstvu, te sada uz četiri pobjede i jedan remi, imaju i četiri poraza (Čelik –Bosna TS Tešanj 24:26, Krajina – Čelik 40:34, Čelik – Gračanica 17:39 i Krivaja-Čelik 40:27).

Ekipa Čelika sada ima 13 bodova i pretekla je na tabeli tuzlansku Slobodu Solanu.

Na kraju utakmice trener domaćih Rizvanović ističe zasluženu pobjedu svojih pulena i kaže da u narednom kolu u Lukavcu (zadnje kolo jesenjeg dijela prvenstva) idu na pobjedu.

Ova utakmica imala je i humanitarni karakter, jer je na ulazu u dvoranu bila postavljena kutija za dobrovoljni prilog, a za liječenje bivšeg igrača Čelika, Zemira Imamovića,

Tekst i foto galerija
E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno