Zenica

FOTO: Četverostruki program četvrtog dana ZENICA SUMMER FESTA powered by BINGO

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Program koji na Zenica Summer Festu uvijek privuče mnogo pažnje jeste program posvećen kulturno-historijskoj baštini Bosne i Hercegovine. Prethodnih godina predstavljana je kroz nastupe kulturno-umjetničkih društava i sevdalinke – kao vjerne čuvare tradicije. Ove godine, pored toga, predviđen je bogatiji i dominantniji program tokom cijelog dana.

Treći dan festivala tj. neradnu, inače prosječnu nedjelju – svakom pojedincu bi mogao uljepšati program posvećen tradiciji i različitim stilovima muzike.

U Starom pozorištu u 12:00h, održan je događaj pod nazivom „Dani tradicije u BiH”, kao i prezentacija Nacionalnih društava BiH (Preporod, HDK, Napredak)

“Srce mi je puno kada vidim koliko mladih ljudi se okupilo danas kako bismo svi zajedno dali svoj doprinos čuvanju tradicije Bosne i Hercegovine. Tradicija je nešto što su naše bake i dede nama ostavili i što mi moramo čuvati kako bi postojala i dugo nakon što nas ne bude”, rekla je Hena Beganović, članica Ansabla “Bosniafolk”.

Na Trgu Alije Izetbegovića u 18:00h, KUD FILIGRAN pripremio je spektakularni nastup i smotru tamburaških orkestara koja svake godine posjetioce Zenica Summer Festa razveseli i prisjeti na neke stare dane.

A od 21:30 održan je i koncert “Sevdišimo zajedno” koji je za sve ljubiteje sevdalinke pružio poseban ambijent i odmor u srcu Zenice.

U isto vrijeme, samo na drugoj lokaciji, MRV Vranduk pripremio je Noć rock’n rolla za sve ljubitelje rock muzike! I to na predivnoj lokaciji, savršenoj za relaksaciju ali i rekreaciju. Smještenoj na svježem zraku, daleko od gradske buke i saobraćajnog kolapsa. Lokacija koja simbolizira bogatu historijsku pozadinu i koja raspolaže raskošnim vizuelnim i naučnim karakteristikama. Lokacija koja prisvaja oduševljenja mnogih, jedna i jedina – Tvrđava Vranduk.

FOTO: Održana trinaesta „Noć rock ‘n’ rolla“  u Vranduku

Festival je ove, kao i svake prethodne godine, pripreman je sa mnogo pažnje, truda, rada i znoja, a sve kako bi Zeničani, Zeničanke i svi gosti iz drugih gradova Bosne i Hercegovine uživali u prekrasnim muzičkim, pozorišnim, plesnim, edukativnim i drugim sadržajima.

Od šestog izdanja Zenica Summer Fest powered by BINGO ne trebate očekivati ništa drugo osim spektakla! Najljepša zenička ljetna priča oživjet će Grad u ritmu muzike za ples, vrućom ljetnom atmosferom i zabavnim druženjem za sve! Dobrodošli!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno