Ostali sportovi

Foto: četiri medalje za SRK Bosna na Euro Kupu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: četiri medalje za SRK Bosna na Euro Kupu  – Rafteri i rafterice iz Zenice su uzeli učešće u Euro Kupu koji se održao u Slunju 02. i 03. aprila 2016. godine. Na Euro Kupu je učestvovalo 14 ekipa u muškoj i 5 u ženskoj konkurenciji. SRK Bosna je sa svojom prvom ekipom ostvarila zapažene rezultate u kategoriji R6.

SRK Bosna je učestvovala sa ukupno 3 ekipe. Dvije muške i jedna ženska ekipa su se borili da osvoje medalje za zenički klub. Utrke su se odvijale na prirodnoj stazi u gradu Slunju u Hrvatskoj, koji je jako funkcionalan u smislu rafting kapaciteta. Iz tog razloga su došli rafteri iz čak 5 zemalja na ovo takmičenje. Te zemlje su: Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Slovenija, Srbija i Austrija.

Kao što smo i najavili u članku o nastupu SRK Bosna u Sloveniji (pogledati ovdje), zenički rafteri su ovaj put otišli dan ranije da bi obavili trening i pripremili se za takmičenje.

Ovaj put taj pristup je imao jako dobar plod, pa su momci iz prve ekipe SRK Bosna donijeli kući medalje u svim disciplinama. Na kraju su bili ukupno 3. mjesto, što je jako dobar rezultat kada uzmemo u obzir jaku konkurenciju.

Osvojene medalje su (po disciplinama):

  • Slalom (3. mjesto)
  • Sprint (3. mjesto)
  • Head to Head (2. mjesto)
  • Spust (3. mjesto)

SRK Bosna je na ovom takmičenju nastupila i sa dodatne dvije ekipe, koje daju dodatni vjetar u leđa ovom klubu. Prva je ekipa do 19 godina u koju se u ovom klubu jako puno ulaže i vjeruje. Druga ekipa je ženska ekipa koja predstavlja SRK Bosnu u izvrsnom svjetlu i na ovu ekipu su ljudi iz Kluba posebno ponosni.

Nakon ovog takmičenja raftere čekaju novi izazovi. Prvo im ide takmičenje u Ključu (BiH liga), potom Evropsko prvenstvo u Sloveniji i Euro Kup u Banja Luci.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno