Zenica

FOTO: Centralni program u povodu Lejletu-l-kadra održan u Radakovu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U petak, 5. aprila 2024. godine poslije teravih-namaza, u džematu Novo Radakovo – Bijela džamija održan je centralni program u povodu obilježavanja Lejletu-l-kadra. Programu su prisustvovali muftije zenički hafiz prof. dr. Mevludin ef. Dizdarević i glavni imam mr. Sumedin ef. Kobilica a program su proučili gosti: Mustafa Isaković, Harun Mujanović i Hasan Pašalić.

U svojstvu domaćina prisutne džematlije i goste je poselamio glavni imam mr. Sumedin ef. Kobilica, a vazu-nasihat je kazivao muftija zenički hafiz prof. dr. Mevludin ef. Dizdarević. Muftija Dizdarević je govoreći o vrijednosti noći Kadra i načinu na koji je muslimani trebaju iskoristiti u kontekstu stanja u kojem se nalaze, istakao: “Iskoristimo ovu mubarek noć. U ovoj noći posebno razmišljajmo o Kur’anu kao knjizi koja nas treba naučiti islamskim vrijednostima. Islamska vrijednost je i zahvalnost Allahu i stajanje u safu. Bošnjaci-muslimani nikada nisu imali pametnijih ljudi a nikad nisu bili više raspamećeni, nikad nisu više stranaka imali, nikad nisu imali više različitih vjerskih tumačenja. Ne možemo tako opstati.”

“Časni Kur’an nas između ostalih vrijednosti uči i ovim jako bitnim vrijednostima koje su bitne za naš opstanak na ovim prostorima” – zaključio je muftija Dizdarević.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno