Zenica

FOTO: Centralna svečanost Muftiluka zeničkog i Medžlisa IZ Zenica održana u Sultan Ahmedovoj džamiji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon sabah-namaz, učenja sure Jasin za šehide, te učenja ilahija i kasida, vazu–nasihat imao je prof. dr. Zuhdija Adilović, a bajram-namaz predvodio i bajramsku hutbu govorio muftija zenički hfz. prof. dr. Mevludin ef. Dizdarević

Centralni program obilježavanja Ramazanskog-bajrama na području Muftiluka zeničkog i Medžlisa IZ Zenica održan je u Sultan Ahmedovoj-Čaršijskoj džamiji.

Nakon sabah-namaz, učenja sure Jasin za šehide, te učenja ilahija i kasida, vazu–nasihat imao je prof. dr. Zuhdija Adilović, a bajram-namaz predvodio i bajramsku hutbu govorio muftija zenički hfz. prof. dr. Mevludin ef. Dizdarević.

Više hiljada Zeničana je klanjalo bajram i na otvorenom ispred džamije. U uredu muftije zeničkog biće održan tradicionalni bajramski prijem za zvanice iz vjerskog, kulturnog, javnog, društvenog i političkog života Zenice.

Drugog dana Bajrama (četvrtak) predviđeno je obilježavanje Dana šehida u svim medžlisima na području Muftiluka zeničkog. Centralna svečanost za područje Muftiluka bit će organizirana u Žepču, na Šehidskom mezarju u Gornjoj Mahali, sa početkom u 13,30 sati. U okviru obilježavanja Dana šehida u subotu 13. aprila u 17 sati u prostorijama JU „Kulturno-sportski centar“ u Zavidovićima biće izvedena „Poema o bosanskom bijelom šehidu“. Trećeg dana Bajrama, u petak u 10 sati će delegacije Muftijstva zeničkog i Medžlisa Islamske zajednice Zenica posjetiti će Kazneno popravni zavod Zenica.

Autor: Mirza Dajić/oslobođenje.ba

FOTO: Muhamed Tunović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno