Nogomet

FOTO: Čelikova ekspedicija se vraća u Zenicu sa priprema u Turskoj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Čelikova ekspedicija se vraća u Zenicu sa priprema u Turskoj – Danas će igrači i stručni štab NK Čelik odraditi i posljednja dva treninga na pripremama u turskom gradu Bolu (Vonresort Tatil Köyü Abant) i sutra (četvrtak) očekuje se povratak u Zenicu.

Na ljetnim pripremama u Turskoj boravili su dvije sedmice, gdje su odigrali i tri prijateljske-pripremne utakmice. Zabilježili su jednu visoku pobjedu i dva minimalna poraza.

U prvoj utakmici Čelik je poražen od makedonskog Shkupija 1:0 (eurogol Goudiaby sa 30 metara), a u drugoj su deklasirali nigerijski Heartland rezultatom 5:0, strijelci su bili Haris Dilaver (2x), Vladimir Grahovac, Tarik Isić i Ermin Huseinbašić.

U trećoj utakmici ekipa Čelika je poražena minimalnim rezultatom od turskog Malatyaspora 1:0, gol je postigao Tozlu u 54. minuti susreta. Turci su drugo poluvrijeme odigrali bolje i postigli gol, iako je Čelik bio bolji u prvom poluvremenu.

Inače, na ovoj trećoj utakmici ekipu je posjetio bivši šef stručnog štaba NK  Čelik, Cihat Arslan, odgledao utakmicu protiv Malatyaspora i večerao zajedno sa igračima Čelika i novim stručnim štabom crno-crvenih.

-Bio je izuzetno raspoložen i nije krio svoje oduševljenje novim susretom sa svojim bivšim igračima. Bravo i hvala Cihate, objavili su na oficijelnoj facebook stranici NK Čelik.

Novo prvenstvo u BH Telekom Premijer nogometnoj ligi BiH, sezona 2019/2020, počinje 20/21.7.2019. godine, a u prvom kolu nogometaši Čelika gostuju ekipi Široki Brijeg (nedjelja, 21.7 u 21 sat).

Premijer liga Bosne i Hercegovine od sezone, 2018/2019, igra se u trokružnom sistemu, što znači da će sezona trajati 33 kola i u narednoj sezoni. Poznat je raspored prva 22 kola, dok će se raspored za posljednjih 11 kola znati po završetku 22. kola.

E.Imamović

Foto NK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno