Nogomet

FOTO: Čelik u sjajnoj utakmici pobijedio Moševac

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika na najbolji mogući način otvorili su novu sezonu u Drugoj ligi FBiH, grupa “Centar”. Zeničani su večeras u sjajnom meču pobijedili ekipu Moševca rezultatom 5:2.

Ova utakmica odigrana je u noćnom terminu pod svjetlošću reflektora, pred oko 1500 gledatelja na Bilinom polju. Zeničani su postavili ove sezone cilj ulazak u viši rang takmičenja, zadržali su ekipu na okupu, te doveli dvojicu novih igrača Mehića i Šijerkića, koji su već u prvoj zvaničnoj utakmici pokazali da će biti velika pojačanja za zenički tim.

Od početka utakmice crno-crveni su krenuli s napadima prema golu gostiju, te je bilo samo pitanje vremena kada će sjajni gostujući golman kapitulirati. To se desilo u 11. minuti, korner je izveo Međuseljac, Vardo je petom loptu proslijedio za kapitena Isakovića koji sa pet metara pogađa za vodstvo Čelika 1:0. Nastavili su se napadi domaće ekipe, a novi pogodak desio se u 36. minuti, Isaković je presjekao jednu loptu, te sjajno uposlio Sivca na desnoj strani, koji nesebično asistira Durmišu za vodstvo Zeničana 2:0. Nije to bilo sve od pogodaka u prvom dijelu, jer novi gol u mreži gostiju je u 38. minuti, sjajna lopta Varde za Durmiša, koji izlazi sam pred gostujućeg golmana, lobuje ga, postiže svoj drugi gol na meču, a ukupno treći na Čelik u prvom dijelu, 3:0 bio je ujedno i rezultat prvog poluvremena.

U drugom dijelu nastavili su se napadi domaćeg tima, redale su se šanse pred golom gostiju, ali Kaknjo je bio najzaslužniji što je do 66. minute bilo samo 3:0 za domaće. I onda u 66. minuti gostujući nogometaši iz prvog šuta u okvir gola postižu pogodak, Adin Abdurahmanović sa oko 20 metara sjajno je pogodio donji lijevi ugao i smanji rezultat na 3:1. Taj gol kao da je probudio goste, koji već u 70. minuti nakon sjajnog kontranapada postižu gol preko Ermana Spahića za rezultat 3:2. Domaći nogometaši su bili šokirani, te nisu igrali svoju prepoznatljivu igru kao što je to bio slučaj u prvom poluvremenu. Ipak da pobjeda ne dođe u pitanje Zeničani su u 84. minuti povećali vodstvo, Šabić je nakon kornera oboren, glavni sudija je pokazao na bijelu tačku, a siguran realizator je Ali Međuseljac za 4:2 za ekipu Čelika. Do kraja utakmice još jedan gol u mreži gostiju, sjajna akcija u 90.minuti i prelijep gol, Salčinović koji je ušao u drugom poluvremenu vanjskim dijelom kopačke asistirao je Šijerkiću koji postiže pogodak za konačnih 5:2 za Čelik.

Zeničani će u narednom golu gostovati u Žepču, dok će ekipa Moševca na domaćem terenu dočekati tim Azota.

Čelik-Moševac 5:2

Čelik:Durmo, Isaković, Šabić, Arnautović, Sivac, Mehić, Vardo, Međuseljac, Kolac, Durmiš i Šijerkić. Trener: Armin Duvnjak.

Moševac: Kaknjo, Muharemović, Hajdić, Delić, Meškić, Džafić, Spahić, Pranjić, Gajdić, Krehmić i Abdurahmanović. Trener: Ermin Vehabović

Autor: D. Kurbegović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno