Nogomet

FOTO: Čelik u drugom poluvremenu slomio Kolinu i upisao 12. uzastopnu pobjedu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika danas su na stadionu Bilino polje u okviru 28. kola Druge lige FBiH, grupa “Centar” dočekali tim Koline, te u jednoj veoma dobroj utakmici slavili pobjedu rezultatom 4:1, čime su upisali i 12. uzastopni trijumf.

Današnji duel je okarakterisan kao derbi kola, budući da su Čelik i Kolina u posljednjih desetak kola u najboljoj formi. Od početka utakmice domaći su atakovali prema golu gostiju, ali i gosti su pokazali da su veoma opasni iz brze tranzicije, a posebno su prednjačili Bajraktarević i Polovina, koji su nekoliko puta ozbiljno zaprijetili mladom golmanu Čelika, koji se u nekoliko navrata istakao sjajnim intervencijama. U domaćoj ekipi nekoliko šansi za postizanje gola imali su Karalić, Međuseljac, Kolić i Salčinović, ali dobar je i na golu Koline bio Osmanspahić. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 0:0.

U drugom poluvremenu je viđena sjajna fudbalska predstava, domaći u 49. minuti postižu gol za vodstvo 1:0, a autor sjajnog gola bio je Emir Karalić. Gosti do izjednačenja 1:1 dolaze u 56. minuti nakon nespretne reakcije domaće odbrane. Samo četiri minuta kasnije crno-crveni ponovo vode, strijelac gola za 2:1 bio je Edin Durmiš. U 64. minuti novi gol u mreži gostiju, sjajna akcija domaćeg tima i asistencija Haruna Varde za Alia Međuseljca i pogodak za vodstvo 3:1. Novi gol samo dva minuta kasnije, a strijelac je drugi puta na utakmici Emir Karalić za 4:1 za ekipu Čelika. To je bio ujedno i konačni rezultat utakmice.

Zeničani su tako upisali 12. uzastopnu pobjedu (11 u prvenstvu, 1 u Kupu ZDK), te se nalaze na trećoj poziciji sa 60 bodova, dok je ekipa Koline na petoj poziciji sa 40 bodova na svome kontu.

Čelik će u narednom kolu u derbiju 29. kola gostovati ekipi Bosne u Visokom, dok će Kolina dočekati tim Batona.

Autor: D.Kurbegović

FOTO GALERIJA NA LINKU



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno