Nogomet

Domaća pobjeda i remi omladinaca zeničke Fortune protiv svojih vršnjaka iz Žepča

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Domaća pobjeda i remi omladinaca zeničke Fortune protiv svojih vršnjaka iz Žepča- Omladinska liga BiH u nogometu, grupa  „Centar 2“- juniori i kadeti, 28.kolo;

Danas su u Zenici odigrane dvije utakmice 28.kola Omladinske lige BiH u grupi „Centar 2“ za juniore i kadete, u kojem su kadeti i juniori zeničke Fortune bili domaćini svojim vršnjacima iz NK „Žepče 1919“.

U ovoj ligi nastupaju odgovarajuće selekcije NK Čelik i NK Fortuna iz Zenice.

Ovo je 13. kolo u proljetnom dijelu prvenstva.

Kadeti NK Fortuna zabilježili su pobjedu nad vrlodobrom ekipom iz Žepča, dok su juniori odigrali neriješeno. Utakmice su odigrane na „B“ terenu Kamberovića polja po sunčanom vremenu od +26*C pred oko 30-ak gledalaca.

Sudije na današnjim utakmicama bili su Mirza Fetić iz Zenice (glavni sudija na utakmici kadeta), Semir Balić-Tešanj (glavni sudija na utakmici juniora) i Sanel Hasanović (Zenica), delegat je bio Amir Japaur iz Zenice.

Evo rezultata Fortune i strijelaca:

KADETI

NK Fortuna – NK „Žepče 1919“ 3:2 (1:1);

Strijelci za kadete Fortune  bili su Edvin Oruč u 7′,  Imran Smriko u 50′ i Lead Imamović u 82′, a za goste iz Žepča strijelci su bili Ahmed Kamerić u 18′ i Alem Kadić u 51 iz penala’;

(Glavni trener kadeta bio je Fortune Sabahudin Bujak, predstavnik kluba Mersid Bureković, kapiten kadeta Adis Đulan);

 

JUNIORI

NK Fortuna – NK „Žepče 1919“ 2:2 (0:1);

Strijelci za juniore Fortune bili su Adnan Sofić u 47′ i Muharem Sarajčić u 66′, a golove za goste iz Žepča postigao je Marko Jozinović u 12′ i 60′;

(Glavni trener juniora bio je Armin Bujak, predstavnik kluba Mersid Bureković, kapiten Adnan Sofić);

 

Nakon 28.kola kadeti Fortune su na šestom mjestu sa 40 bodova.

Nakon 28.kola juniori Fortune su na 13.mjestu sa sedam bodova.

 

U narednom 29.kolu (14. kolo proljetnog dijela prvenstva), juniori i kadeti Čelika su domaćini ekipi NK Kiseljak, dok ekipa Fortune gostuje ekipi BFK Simm Bau iz Kosove.

 

Seniorska ekipa NK Fortuna ove nedjelje u okviru 20. kola Kantonalne lige ZDK gostuje ekipi „Žepče 1919“, utakmica je na rasporedu u 17 sati, dok je seniorska ekipa NK Čelika, uokviru 28.kola Druge lige FBiH, grupa Centar ove nedjelje od 17,30 sati domaćin ekipi NK Kolina iz Ustikoline.

 

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno