Nogomet

FOTO: Čelik pobijedio Usoru i učvrstio se na liderskoj poziciji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika u okviru 21. kola Druge lige FBiH, grupa „Centar“ danas su na Bilinom polju dočekali tim Usore, te su slavili novu pobjedu rezultatom 4:0 sa kojom su se učvrstili na vrhu tabele.

Stručni štab Zeničana za ovu utakmicu izveo komobinovani sastav, te su neki igrači koji nemaju veliku minutažu, danas dobili šansu za igru od prve minute.

Bez obzira na sastav, crno-crveni su od prve minute krenuli ofanzivno ka golu gostiju, a nakon nekoliko propuštenih šansi do vodstva dolaze u 18. minuti. Tarik Zukić sjajno je prošao po lijevoj strani, te je ubacio loptu u peterac gostiju, a neko od igrača Usore igrao je rukom, te je glavni sudija Anes Hamidović pokazao na bijelu tačku. Siguran izvođač bio je kapiten u današnjem susretu Selim Žuna za 1:0 za Čelik. U nastavku još nekoliko šansi domaće ekipe, a novi gol u mreži gostiju postignut je u 44. minuti kada je Mirsad Šijerkić snažno šutirao sa oko 18 metara i pogodio mrežu gostiju za vodstvo Čelika rezultatom 2:0, to je ujedno bio i rezultat prvog dijela.

U drugom poluvremenu gosti su zaigrali otvorenije, te su u par navrata nekoliko opasno zaprijetili golu Čelika, ali u nekoliko navrata sjajnim startovima domaći stoper Smajić spasio je domaću ekipu, te je otklonio opasnost ispred gola domaće ekipe. Mogao se Arnautović u 60. minuti proslaviti, te postići jedan od ljepših golova u ovoj sezoni, ali njegov lob udarac sa više od 20 metara iskosa završava malo pored desne stative. Do kraja utakmice još dva gola u mreži gostiju, nakon lijepe akcije i asistencije rezerviste Behadarevića u 79.minuti, strijelac za 3:0 bio je danas veoma dobri Zukić. Konačnih 4:0 za Čelik sa bijele tačke postavlja Besim Kolić, nakon što je isti oboren u kaznenom prostoru.

Nakon današnje utakmice, Zeničani su se učvrstili na prvom mjestu na tabeli sa 54 boda na svome kontu, ekipa Usore nakon današnjeg poraza ostala je na sedmoj poziciji sa 27 bodova.

U narednom kolu Čelik će u derbiju kola gostovati Famosu, dok će Usora na svome terenu dočekati tim Azota.

Autor: D.Kurbegović/sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno