Nogomet

FOTO: Čelik golovima Arnautovića i Karića nakon preokreta bolji od Željezničara (BL)

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika danas su na terenu s umjetnom podlogom u Trening centru N/FSBiH u Zenici odigrali prijateljski meč protiv mlade ekipe Željezničara iz Banja Luke, ekipe koja se takmiči u 1.ligi RS-a, a u veoma dobrom meču na kraju pobjedu je nakon preokreta slavila domaća ekipa rezultatom 2:1.

Zeničani su nakon povratka iz Makarske, gdje su odradili drugu fazu priprema nastavili sa treninzima u Zenici, a naredne treninge će odraditi u Trening centru u Zenici, zbog čega su zahvalni ljudima iz NS ZDK i N/FSBiH, koji su zbog loših terena u Zenici, odlučili da izađu u susret crno-crvenima, te im ustupe svoje kapaciteta u narednom periodu.

Čelik je prije nekoliko dana angažovao dva nova igrača Anela Mujića i Filipa Arežinu, ali Arežina danas nije bio u protokolu za utakmicu, kao ni Vardo, koji je lakše povrijeđen. Od prve minute, crno-crveni su krenuli visoko na zadnju liniju gostiju, te su propustili nekoliko izglednih šansi u prvom poluvremenu. Karalić, Šijerkić i Durmiš nisu bili precizni iz dobrih situacija, dok je sjajan šut Žune odlično odbrani gostujući golman Stupar. Treba istaći da je nakon oštre igra u dva navrata, pred kraj prvog poluvremena gostujući igrač Pearth dobio crveni karton, te je morao napustiti igru, umjesto njega je ušao drugi igrač. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 0:0.

U drugom poluvremenu nekoliko izmjena s obje strane, a gosti na početku postižu pogodak za vodstvo 0:1. To je bio prvi šut u okvri gola gostiju, koji su danas igrali nešto defanzivnije, dok su domaći nogometaši držali tempo odnosno posjed lopte u svoju korist. Primljeni gol nije obeshrabrio izabranike Armina Duvnjaka, koji ubrzo nakon primljenog gola dolaze do izjednačenja, a strijelac za 1:1 bio je lijevi bočni Davud Arnautović. Nastavili su se napadi domaće ekipe, a novi gol u mreži gostiju, koji su na poluvremenu promijenili i golmana postiže Mahir Karić za vodstvo Čelika 2:1. U nastavku su i ostali igrači jedne i druge ekipe dobili šansu za igru.

Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata te su domaći slavili pobjedu rezultatom 2:1, te na najbolji mogući način najavili gostovanje naredne subote u Grazu (Austrija) protiv drugoligaša GAK 1903. To će biti i generalna proba pred početak sezone, koju će crno-crveni otvoriti utakmicom u okviru 1/8 finala Kupa BiH, 18. februara na Bilinom polju protiv Radnika iz Bijeljine.

Čelik-Željezničar 2:1

NK Čelik:Durmo, Sivac, Isaković, Smajić, Arnautović, Mehić, Žuna, Karalić, Durmiš, Međuseljac i Šijerkić. Trener: Armin Duvnjak

FK Željezničar: Stuper, Sladojević, Blanuša, Jovandić, Popović, Kalabić, Bajić, Ivić, Kerezović, Šuput i Pearth. Trener: Danijel Majkić.

Tekst i foto D. Kurbegović Sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno