Nogomet

FOTO: Čelik golom u sudijskoj nadoknadi savladao Budućnost

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je na Bilinom polju odigran susret 13. kola Prve lige FBiH gdje je Čelik dočekao petoplasiranu ekipu Budućnosti iz Banovića.

NK Čelik: Durmo, Sivac, Bajramović, Vardo, Isaković, Begić, Mehić (Žuna 77′), Tabaković (Međuseljac 60′), Durmiš, Salkanović (Hodžić 20′ Šarić 77′), Mašić (Karić 77′).

FK Budućnost: Mehić, Berbić, Đerzić (Šehić 73′), Saletović, Avdić (Smajlović 20′), Demirović, Pirić, Trumić, Lugavić, Huseinspahić, An. Husić (83′).

Pred oko 500 gledalaca ekipa Čelika je u ovaj susret ušla sa imperativom pobjede nakon nešto lošijih rezultata u posljednje vrijeme.

Do prve velike šanse čekalo se do 9. minute. Ekipa Budućnosti je nakon centaršuta sa lijeve strane imala sjajnu priliku. Trumić je šutirao glavom i pogodio prečku gola Durme.

U 18. minuti nova šansa za Budućnost. Nakon prekršaja igrača Čelika na nekih 30tak metara od gola, Budućnost izvodi slobodni udarac iz kojeg Husić šutira glavom veoma blizu stative golmana Čelika.

U 22, minuti prva velika šansa za Čelik. Nakon greške u dodavanju igrača Budućnosti Mašić istrčava na golmana Mehića, ali nakon što je prebacio golmana lopta odlazi nekih pola metra pored desne stative golmana Budućnosti.

U 26. minuti Čelik dolazi do vodstva. Isaković je sa svoje polovine iznosio loptu i prošao dva igrača Budućnosti. Nakon odbitka lopta odlazi na desnu stranu odakle Sivac ubacuje odličan centaršut, a glavom šutira Durmiš koji pogađa desnu donju stranu gola Mehića i dovodi Čelik u vodstvo.

Nije prošlo ni dvije minute od gola, Čelik ponovo postiže novi preko Isakovića, ali je gol poništen zbog ofsajd pozicije. Tabaković je ubacio nakon prekršaja loptu iz slobodnog udarca, a Isaković je glavom pogodio. Ipak, pomoćni sudija je dosudio ofsajd i gol je poništen.

U 36. minuti nova prilike za Čelik. Nakon prodora Durmiša, loptu dodaje Tabakoviću na ivicu kazneznog prostora, odakle Tabaković jako dobro šutira, ali golman Mehić brani i lopta odlazi u korner.

U 40. minuti još jedna sjajna prilika za Čelik. Nakon dijagonale lopta dolazi do Sivca na desnoj strani, koji nakon driblinga ulazi u sredinu šutira, ali lopta je izblokirana na putu prema golu.

U 43. minuti prilika za goste nakon dugo vremena. Pirić je šutirao sa lijeve strane, ali lopta odlazi malo pored gola golmana Durme.

Prvu šansu  u drugom poluvremenu imala je gostujuća ekipa. Huseinspahić je u 50. minuti šutirao sa ivice šesnaesterca ali lopta odlazi tik pored lijeve stative.

U 58. minuti Mašić pokušava da izvede potez kola. Šutira sa pola terena, ali lopta pogađa prečku i odlazi nažalost preko gola.

Nakon nešto mirnijeg perioda igre u 70. minuti vezni red Budućnosti je izgubio loptu, Međuseljac je plasirao sjajnu loptu u prostor i izbacio Mašića samog pred golmana Budućnosti, ali Mašićev lob odlazi preko gola.

U 71. minuti gosti iz Banovića dolaze do izjednačenja. Nakon dobrog prodora po lijevoj strani na povratnu loptu je naletio Trumić koji prezinim udarcem pogađa tik uz lijevu stativu gola Čelika i utakmicu dovodi na rezultat 1:1.

Igralo se na sredini terena većinom u nastavku susreta do 88. minute kada Isaković sjajno proigrava Durmiša koji kreće sam prema golu Budućnosti. Ipak, s leđa ga obara Smajlović kojem sudija zasluženo daje crveni karton i gosti ostaju sa igračem manje.

U 91. minuti Durmiš uzima loptu na presingu dodaje do Karića koji šutira direktno u golmana Budućnosti.

I kada se očekivalo da će utakmica završiti opet remijem, u sudijskoj nadoknadi u posljednjoj minuti Aladin Isaković postiže po ko zna koji put gol. Nakon dobro izvedenog kornera golman Mehić je promašio loptu koja dolazi do Isakovića koji glavom pogađa za 2:1.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno