Rukomet

Foto: Čelik deklasirao Gračanicu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

PREMIJER RUKOMETNA LIGA BiH, 25.KOLO.vČELIK DEKLASIRAO GRAČANICU. RK ČELIK – RK GRAČANICA 44:26 – Igrano u Areni u Zenici; Početak: u 19 sati; Gledalaca: oko 250; Sudije Dejanović Predrag i Marčetić Elvis (obojica iz Prijedora), delegat Petković Zdravko. U utakmici 25. kola rukometne Premijer lige BiH, sezona 2014/2015, igrali su zenički RK Čelik i ekipa RK Gračanica. Utakmica je završena rezultatom 44:26 (24:12) za Čelik.
Sastavi ekipa:
RK ČELIK: Hadžihasić (10 odbrana), Dervenčić 1, Martić 3, Ekinović 2, Mehić 2, Mujanović 1, Oruč 1, Memić 1, Kadić 11, Zvekić, Begagić Aldin 6, Ćosić Haso 12, Ćosić Ahmedin, Tufekčić (6 odbrana), Jolović 3, Begović 1. (Trener Adnan Bašić);
RK GRAČANICA: Ahmetašević (G), Šaković, Spahić, Mujačić, Alibegović, Saračević, Redžić, Avdić (G), Sumbić, Ilić, Hamidović, Mulahalilović (G). (Trener Mirsad Gopo);

Najefikasniji kod Čelika: Haso Ćosić (12), Davor Kadić (11) i Aldin Begagić (6) golova;
Najviše golova za Gračanicu postigli su: Dino Hamidović (6), te Muris Alibegović i Admir Sumbić po 5 gol.;
Sedmerci za Čelik: 4 (3); Sedmerci za Gračanicu: 5 (4);
Isključenja: Čelik ( 4′); Gračanica ( 6′);

Zaslužena i očekivana pobjeda rukometaša Čelika nad ekipom Gračanice, koja je prebrinula sve brige oko opstanka u ligi. Od prve minute Čelik je u vođstvu, a nakon rezultata 3:2, domaći prave seriju od 8:0 i rezultat je 11:2. Do poluvremena prednost se stalno povečavala i stigla do + 12 golova (24:12).
U drugom poluvremenu domaći postepeno povečavaju prednost do + 20 (39:19) u 50.minuti i ovo je bilo i najveće vođstvo domaćih.
U zadnjih 10-ak minuta trener domaćih, Adnan Bašić, u igru uvodi sve mlade igrače (Ekinovića, Ahmedina Ćosića, Begovića, Mehića, Oruča), tj. igrače sa manjom minutažom u prethodnim utakmicama, koji su uspjeli sačuvati visoko vođstvo Čelika za konačnih + 18 (44:26).
Za igrača utakmice proglašen je Haso Ćosić, igrač Čelika.
U izjavi na kraju utakmice trener Čelika Adnan Bašić je izjavio da je zadovoljan odnosom prema svojih igrača prema igri u utakmici i nastavlja:
-Idemo u posljednjem kolu Slobodi u Tuzlu da pobijedimo i ako u utorak Izvršni odbor RS BiH usvoji odluku o Ligi 4 za prvaka BiH, sigurno je da ćemo imati što da pokažemo u konkurenciji četiri najbolje ekipe u BiH- zaključuje Bašić. U ligi 4, pored Borca, učestvovale bi tri prvoplasirane ekipe iz ligaškog dijela takmičenja Premijer lige.
U narednom 26.kolu (zadnje kolo ligaškog dijela takmičenja) Čelik ide u goste ekipi Slobode Solane u Tuzlu. Jesenas u Zenici bilo je 34:27 za Čelik.

E. Imamović za Zenicablog

 

Posted by Zenicablog on 18. April 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno