Rukomet

Čelik Junior slavio protiv Konjuha

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U subotu, u dvorani Bilmišće, odigrana je utakmica 15. kola Prve rukometne lige Federacije BiH, a gdje je seniorska ekipa škole rukometa “Čelik Junior” ugostila i slavila protiv rukometnog kluba Konjuh iz Živinica.
Sudije: Vedran Pastuhović i Slađan Suljetović | Delegat: Fadil Memić
Isključenja: Čelik Junior 10 minuta | Konjuh 18 minuta
Sedmerci: Čelik Junior 6/7 | Konjuh 1/2
Rezultat: Poluvrijeme (16-6) | Kraj utakmice (35-14)

Susret petnaestog kola Prve rukometne lige FBIH između seniorske ekipe škole rukometa “Čelik Junior” pod vodstvom trenera Zeljke Vladimira i Gušić Nermina i gostiju iz Živinica, rukometni klub Konjuh, završen je visokom pobjedom domaćina i to sa +21 gol prednosti.

“Kao što smo najavljivali u toku sedmice, naši momci su spremno iščekivali susret protiv Konjuha kako bi pokazali koliko vrijede i znaju. Naši momci su danas igrali jako lijep rukomet i savladali goste, a svaki igrač je imao vrlo značaju ulogu u istoj. Ova pobjeda nam daje podstrek da nastavimo sa nizanjem dobrih rezultata, te sezonu privedemo kraju na najbolji mogući način. Naša naredna utakmica je u Kaknju, a gdje igramo protiv istoimene ekipe. Naravno, i u ovoj utakmici naši će momci dati sve od sebe kako bi izvukli, za nas, što povoljniji rezultat.”

Za kraj, vrijedi spomenuti da je u utakmici protiv Konjuha ekipa škole rukometa “Čelik Junior” apsolutno dominirala, te je već na polovini prvog dijela susreta riješeno pitanje pobjednika.

Za ekipu Čelik Juniora nastupili su: Mulić Mirza, Vidimlić Kemal, Gušić Edin (4), Škember Toni (3), Muslić Kenan (7), Jašarević Kemal (1), Ajanović Muhamed (8), Suljić Omer (2), Hadžijusufović Omer (1), Panjević Adnan (2), Jurić Danijel (1), Hodžić Harun, Spahić Vedin, Spahić Samir, Pašalić Adi (4), Čivljak Elvis (2).

Najučinkovitiji kod domaće ekipe bili su Ajanović Muhamed sa osam postignutih golova i Muslić Kenan sa sedam postignutih golova, a kod ekipe gostiju Bajramović Muamer i Hurić Demir sa po tri postignuta gola.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno