Nogomet

Foto: Čelik bolji od Rudara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Čelik bolji od Rudara – Nogometaši Čelika danas su u pripremnoj utakmici savladali kakanjski Rudar 2:0; Strijelci su bili 1:0 Selimović (30), 2:0 Dedić (33)

NK Čelik – FK Rudar (K) 2:0

 

Stadion Bilino polje u Zenici. U današnjoj prijateljskoj utakmici između zeničkog Premijerligaša Čelika i kakanjskog Rudara, člana Prve lige FBiH, uspješniji su bili domaći.

Ovo je sedma Čelikova pripremna utakmica od početka priprema u Zenici i Crikvenici pred nastavak sezone u Premijer ligi BiH. Čelikov bilans je četiri pobjede i tri remija. Zeničanima je ovo bila posljednja generalna proba pred subotnji start drugog dijela Premijer BH Telekom lige i utakmice protiv Travnika (u Travniku bilo 3:2 za Travničane).

Utakmica je odigrana po oblačnom i prohladnom vremenu, + 6*C pred oko 200 gledalaca.

 

Rezultat: NK Čelik – FK Rudar (K) 2:0 (2:0)

Strijelci: 1:0 Vernes Selimović u 30.’, 2:0 Anel Dedić u 33.minuti.

Početni sastavi ekipa:

Čelik: Adi Adilović, Goran Popović, Kojić, Džidić, Bureković, Hećo, Bajraktarević, Dedić, Karić, Marin Popović, Selimović. (Trener Elvedin Beganović). Na klupi su: Bukvić, Pezer, Grahovac, Šabanović, Duraković, Imamović, Imamović, Hanan Adilović, Ajan.
Rudar (K): Jović, Sarvan, Alić, Čizmić, Goralija, Hasić, Topalovič, Džafić, Neimarlija, Huseinspahić, Kulović. (Trener Nijaz Kapo). Na klupi su bili: Mujagić, Gafurović, Bajramović, Hrustanović, Đuđo, Durmić, Čehajić, Salković, Smolo.

Zeničani su danas nastupili bez povrijeđenih Emira Jusića, Zlatka Kazazića i Aida Vehabovića (rezervni golman), dok šansu za igru, iz nama nepoznatih razloga, danas nije dobio ni Fenan Salčinović.
U prvom poluvremenu Čelik je imao više od igre, a šanse i pokušaje su imali Marin Popović (23.minut-šut glavom preko gola), Anel Dedić (25.minut-šut sa oko 20 metara, preko prečke), Anel Dedić (27.minut- šut sa 15-ak metra, koji je izblokiran), Semir Bajraktarević (28.minut-šut sa 20-ak metara, ali golman Rudara, Jović brani). Za Rudar  šansu je imao bivši Čelikov igrač, Šerif Hasić u 21.minuti, nakon odbijene lopte od Čelikove odbrane, šutirao je sa oko  pet metara pored gola.

Golovi:

1:0 – 30. minut, Mahir Karić je poveo akciju, pronašao Dedića na desnoj strani. Ovaj je prošao po boku gostiju, a potom aasistirao za Vernesa Selimovića, kojem nije bilo teško sa 3 metra pogoditi mrežu Rudara.

2:0 – 33. minut,  Anel Dedić majstorski je izveo slobodan udarac i sa oko 22 metra pogodio lijeve rašlje gola Kakanjaca.

Kratko iz drugog poluvremena:

Rudar je u 56. minuti zaprijetio nakon lijepe akcije Huseinspahića, koji je pronašao Kulovića, a ovaj glavom iz teške pozicije šutirao pored gola.

U 60. minuti sudija Softić mogao je dosuditi penal za Rudar nakon što je neko iz odbrane Čelika u skoku rukom blokirao udarac Idriza Džafića.

U 74.minuti Huseinspahić je pucao sa 10-ak metara, ali lopta je pogodila prečku gola Čelika.

Odličan udarac Dedića u 80. minuti. Lopta je otišla preko gola.

U 84. minuti odličan šut Idriza Džafića sa osam metara iskosa, gađao je pod prečku, ali je Adi Adilović „izvadio“  loptu i poslao u korner.

Čelik je današnjom pobjedom na najbolji mogući način najavio 19.kolo prvenstva (prvo kolo u proljetnom dijelu takmičenja) utakmicom protiv komšija iz Travnika, narednog vikenda na Bilinom polju.

E.Imamović za Zenicablog
 

 

Više na

Posted by Zenicablog on 20. Februar 2016

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno