Nogomet

BiH protiv Španije, Zmajevi odbili Englesku!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BiH protiv Španije, Zmajevi odbili Englesku! Nogometna reprezentacija Španije, koja je u grupi s Hrvatskom na predstojećem EURU u Francuskoj, za protivnike u pripremama za obranu naslova izabrali su BiH i Južnu Koreju.

Španci će protiv BiH igrati 29. maja u švicarskom St.Gallenu, a 1. juna u austrijskom Salzburgu igraju s Južnom Korejom. Evropski prvaci 7. juna namjeravaju odigrati generalku u Španjolskoj, no zasad se ne zna s kojom reprezentacijom. U martu će Španci odigrati prijateljske dvoboje s Italijom i Rumunijom. U grupi D Eura su osim Španije i Hrvatske još Češka i Turska, a EURO počinje 10. juna.

Španci su dvostruki europski prvaci (2008, 2012).

Pored prijateljske utakmice sa Španijom, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine za maj ove godine imala je ponudu još jedne velesile, nacionalnog tima Engleske.

Međutim, pregovori oko odigravanja meča Engleska – BiH, barem u maju ove godine, su propali. Razlog, neodgovarajući termin, ali i loši finansijski uvjeti koji su nuđeni Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH (N/FS BiH).

Agencija koja je trebala organizovati susret, ali i prvi ljudi FS Engleske ponudili su BiH prijateljsku utakmicu 22. maja, i nisu željeli praviti nikakve ustupke u pogledu eventualnog pomjeranja termina i pored nekoliko molbi iz Sarajeva.

Shodno tome, čelnicima N/FS BiH, odnosno stručnom štabu fudbalske reprezentacije BiH to nikako nije odgovaralo jer bi u tom slučaju igrače na okupu morali držati i više od 20 dana, obzirom da su već ugovoreni test dueli sa Španijom 29. maja, te nastup na Kirin kupu u Japanu od 3. do 7. juna.

Osim toga, agencija je ponudila N/FS BiH i izuzetno malu sumu novca za igranje protiv učesnika predstojećeg Evropskog prvenstva u Francuskoj, tako da su pregovori propali, odnosno BiH je odbila igrati protiv Engleske.

U N/FS BiH ističu da će i pored toga reprezentacija BiH imati dovoljan broj kontrolnih utakmica do septembarskog starta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Rusija 2018 i da neće tražiti dodatne sparing partnere.

Sada je i definitivno jasno da će popularni “Zmajevi” do kvalifikacionog duela 6. septembra protiv Estonije, imati provjere protiv Luksemburga u Luksemburgu (25. marta), Švicarske u Zurichu (29. marta), Španije u St. Gallenu (29. maja), te na Kirin kupu u Japanu, gdje će pored domaće selekcije i BiH nastupiti Danska i Bugarska.

Prodaja ulaznica za utakmici Švicarska – BiH počet će u petak 19. februara. Cijena karte za sektor na tribinama stadiona u St. Gallenu koji će pripasti navijačima BiH koštat će 39 švicarskih franaka, odnosno 70 KM. Ulaznice se mogu kupiti online putem internet stranice www.ticketcorner.ch.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno